Itt a nyár és a kertekben már megjelent a friss spenótlevél. Szerintem ilyenkor a legfinomabb,de természetesen a mirelit is jó. Ezzel a tészta táskával a gyerekek is szívesebben megeszik. Tudom sok gyerek réme a spenót:-)

Hozzávalók:

  • egy tasak kb. 45-50  dkg spenót ( vagy egy tasak mirelit )
  • 1 ek olaj
  • 3-4 dkg vaj
  • 1 ek tönkölybúza liszt
  •  2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • só,bors ízlés szerint

Elkészítés:

A spenótleveleket jól  megmossuk, főerüket eltávolítjuk.
Enyhén sós vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és  feldaraboljuk.
Az olajban és a vajban megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fokozatosan kavargatva  hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.

Beletesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt, ha felforr lezárjuk a lángot. Ha túl sűrű lenne akkor kis tejjel még hígíthatjuk.

Most gombával töltött  tésztával kínáltam. Természetesen kis parmezánnal meghintettem:-).

Tészta receptje:

https://blog.keva.hu/recept/teszta-variaciok/

DSC_0400 (Large)

Buggyantott tojással, vagy tükörtojással is finom.