Itt a nyár és a kertekben már megjelent a friss spenótlevél. Szerintem ilyenkor a legfinomabb,de természetesen a mirelit is jó. Ezzel a tészta táskával a gyerekek is szívesebben megeszik. Tudom sok gyerek réme a spenót:-)
Hozzávalók:
- egy tasak kb. 45-50 dkg spenót ( vagy egy tasak mirelit )
- 1 ek olaj
- 3-4 dkg vaj
- 1 ek tönkölybúza liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tej
- 1 dl tejszín
- só,bors ízlés szerint
Elkészítés:
A spenótleveleket jól megmossuk, főerüket eltávolítjuk.
Enyhén sós vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük, és feldaraboljuk.
Az olajban és a vajban megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fokozatosan kavargatva hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük.
Beletesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt, ha felforr lezárjuk a lángot. Ha túl sűrű lenne akkor kis tejjel még hígíthatjuk.
Most gombával töltött tésztával kínáltam. Természetesen kis parmezánnal meghintettem:-).
Tészta receptje:
https://blog.keva.hu/recept/teszta-variaciok/
Buggyantott tojással, vagy tükörtojással is finom.