Hozzávalók:
- 1 cs. spárga
- l cs. petrezselyem
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db húsleves kocka
- diónyi vaj , 1 ek olaj
- 1 evőkanál liszt
- só , reszelt szerecsendió, fehér bors, csipetnyi citromsó,vagy néhány csepp friss citromlé
Elkészítés:
A spárga legalsó fás részét eltávolítjuk, jól megmossuk, ketté törjük, én most meg is hámoztam . A leveskockát egy liter vízben felfőzzük, a citromlevet belecsepegtetjük és a spárga fejeket megfőzzük( kb. 5 perc).
Utána a fejeket kiszedjük egy tálba és félrerakjuk. Majd megfőzzük a spárgatörzseket is a főzőlében, kb 10-15 perc szükséges, hogy jó puha legyen.
Ameddig főtt a spárgánk elkészíttettem a vajas rántást. Olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vajat, majd a lisztet, 1 perc után hozzákeverjük a tejfölt és folytonos kavarás mellett felengedjük 2 dl hideg vízzel, majd
hozzáadjuk a levesünkhöz. Turmixszal pürésítjük, jó krémes állaga lett, ezért egy kicsit hígítottam. Beleadjuk a spárgafejeket, vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,szerecsendióval ízesítjük. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!