Hozzávalók:

  • 1 cs. spárga
  • l cs. petrezselyem
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db húsleves kocka
  • diónyi vaj , 1 ek olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • só , reszelt szerecsendió, fehér bors, csipetnyi citromsó,vagy néhány csepp friss citromlé

Elkészítés:

A spárga legalsó fás részét eltávolítjuk, jól megmossuk, ketté törjük, én most meg is hámoztam .  A leveskockát egy liter vízben felfőzzük,  a citromlevet belecsepegtetjük és  a spárga fejeket megfőzzük( kb. 5 perc).
Utána a fejeket kiszedjük egy tálba és félrerakjuk. Majd megfőzzük a spárgatörzseket is a főzőlében, kb 10-15  perc szükséges, hogy jó puha legyen.
Ameddig főtt a spárgánk elkészíttettem a vajas rántást. Olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vajat, majd a lisztet, 1 perc után hozzákeverjük a tejfölt és folytonos kavarás mellett felengedjük 2 dl hideg vízzel, majd
hozzáadjuk  a levesünkhöz.  Turmixszal pürésítjük, jó krémes állaga lett, ezért egy kicsit hígítottam. Beleadjuk a  spárgafejeket, vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,szerecsendióval ízesítjük. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!