Az  utóbbi időben lehet  ösztönösen, de nem turmixoltam apróra a sóskát, sokkal finomabb íze van, ha egy picit roppanós és nincs szétfőve, nem beszélve arról,hogy magasabb lesz így a rost, a vitamin és ásványi anyag tartalma. A sóska sok ásványi sót, meszet, oxálsavat, foszfort és vasat tartalmaz, de flavonoidok is fellelhetők benne. C-vitamin tartalma jelentős.Magas gyümölcssav-tartalmának köszönhetően frissítő, élénkítő hatású.
Hogy is készült?:-)
Egy kávéskanál olívaolajat, egy jó nagy diónyi vajon felmelegítettem egy evőkanál Graham lisztet, majd egy dl tejföl,egy dl tejszínnel simára kevertem és ezt követően felengedtem kb.2 dl húslével és ebbe beleraktam a felvágott sóskát, a szárát is beleaprítottam. Egy teáskanál cukrot  tettem, cukorbetegek tegyenek helyette folyékony édesítőt. Csak 1-2 percet főztem és készen volt. Húslevesben marha és sertés combot főztem és sóban főtt  krumplival tálaltam.

Ennek az adagnak a CH tartalma 40 gramm.
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1890/