Nem, csak kell egy kis odafigyelés és sok patikus ötlet:-)
A sonkával sok zöldséget fogyasszunk!
Válasszunk zöldség-gyümölcs alapú ételeket, tojást és soványt húst. A sós ízt csökkentsük az első főzővíz leöntésével. A sonkának magas az energia-, zsír- és koleszterintartalma, magas koleszterinszintű emberek, cukorbetegek, magas vérnyomásos betegek ezért az ünnepek alatt is csak kisebb mennyiségben fogyasszanak. Fogyasztására a sovány részek ajánlottak, a zsíros részeket mellőzzük. Fogyasszunk a sonkával retket, zöldhagymát, tormát. Egyszerre nem szabad nagy adagot fogyasztani, figyeljünk arra,hogy többször étkezzünk.
Ne üljünk vagy tévézzünk egész nap, tegyünk egy sétát,vagy kirándulást a közeli erdőbe vagy parkba az ünnepi ebéd után. Gyalogoljunk legalább egy órát, gyorsabban, mint szoktunk – ez segít a kalóriák ledolgozásában.
Az ünnepi ebédhez főzzünk sok zöldség köretet. Előételként együnk valami egészséges levest vagy egészséges salátát.
Én sok mindenről lemondtam,ezen az ünnepek sem változtatnak,a krémes sótiket látni se birom!Rég volt szép volt 🙁 Aki nem hiszi járjon utánna 😆
Zsuzsa lehet,hogy nem szabad enni így jobban kívánod. 🙁 Én őszintén mondom jobban szeretem a gyümölcsöket,a sós sütit és a gyümölcsös, joghurtos ,esetleg egy szelet kókuszos süteményt megeszem,de ennyi.
sütiket 🙂