Húsvétkor készítettem sonkás-karfiolos muffint, de akár hétköznap is elkészíthető vacsorára.
Hozzávalók:
- egy karfiol
- ízlés szerint sonka darabok
- egy pohár tejföl
- egy tojás
- két evőkanál zsemlemorzsa
- két evőkanál reszelt sajt
- só, bors, pirospaprika
- egy evőkanál vaj, olaj a papír kikenéséhez
- néhány csepp citromlé
- petrezselyemzöld, kápia paprika
Elkészítés:
Rózsákra szedjük a karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára.
Közben a muffin sütőbe belerakjuk a papírokat , olajos kézzel megkenegessük a papírokat, és mindenik aljába teszünk egy kis vajat.
Leszűrjük a karfiolt és belehelyezzük a muffin sütőbe, rárakjuk a darabokra vágott sonkát, petrezselyemzöldet, apró koskára vágott paprikát.
Feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajt felét, a zsemlemorzsát ( egy kis zsemlemorzsát félreteszünk), ízlés szerint sózzuk és jól összekeverjük a masszát, majd ráöntjük a karfiolra.
Forró sütőbe tesszük és megsütjük ( én 180 fokon- 20 percig sütöttem). A zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt sajttal és a piros paprikával, ezt rászórjuk a muffinokra és visszatesszük a sütőbe,
és addig hagyjuk ameddig szépen rásül a tetejére.
Előételként, vagy vacsoraként is fogyasztható, de vendégváró falatkának is kitűnő:-)
Jó étvágyat!
Üdv! Nagyon jól néz ki ez az étel.Elkészítése is egyszerűnek tűnik.Biztosan elfogom készíteni még a héten.Csupa finomság van benne.Köszönöm a receptet.
Köszönöm szépen, nagyon örülök!:-))