Húsvétkor készítettem sonkás-karfiolos muffint, de akár hétköznap is elkészíthető vacsorára.

Hozzávalók:

  • egy karfiol
  • ízlés szerint sonka darabok
  • egy pohár tejföl
  • egy tojás
  • két evőkanál zsemlemorzsa
  • két evőkanál reszelt sajt
  • só, bors, pirospaprika
  • egy evőkanál vaj, olaj a papír kikenéséhez
  • néhány csepp citromlé
  • petrezselyemzöld, kápia paprika

Elkészítés:

Rózsákra szedjük a karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára.

Közben a muffin sütőbe belerakjuk a papírokat , olajos kézzel megkenegessük a papírokat, és mindenik aljába teszünk egy kis vajat.

Leszűrjük a karfiolt és belehelyezzük a muffin sütőbe, rárakjuk a darabokra vágott sonkát, petrezselyemzöldet, apró koskára vágott paprikát.

Feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajt felét, a zsemlemorzsát ( egy kis zsemlemorzsát félreteszünk), ízlés szerint sózzuk  és jól összekeverjük a masszát, majd ráöntjük a karfiolra.

Forró sütőbe tesszük és megsütjük ( én 180 fokon- 20 percig sütöttem). A zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt sajttal és a piros paprikával, ezt rászórjuk a muffinokra  és visszatesszük a sütőbe,

és addig hagyjuk ameddig szépen rásül a tetejére.

Előételként, vagy vacsoraként is fogyasztható, de vendégváró falatkának is kitűnő:-)

Jó étvágyat!