A hétvégén készítettem egy remek zöldséggolyót. A Sparban lehet kapni reszelt sárgarépát, nagyon szeretem salátába használni,de már sárgarépa főzelék is készült belőle.
Most a salátán kívül készült egy kis zöldséggolyó,melyet sütőben sütöttem.
Hozzávalók:
- 6 evőkanál reszelt sárgarépa
- 1 evőkanál reszelt zeller
- 2 evőkanál apró szemű zabpehely
- 1 db tojás
- 2 evőkanálnyi reszelt sajt füstölt karaván és trappista
- fűszerek:só,bors,sáfrányos szeklice,két csipetnyi száraz petrezselyem és lestyán
- 1 ek. kukorica csira olaj
- 1 csapott ek zsemlemorzsa
- 1 csapott ek mag : szezám, napraforgó,lenmag
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a sárgarépát, a lereszelt zellert, tojást,zabpelyhet,reszelt sajtot összekeverjük, majd fűszerezzük. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsával összekevert magokba. Sütőpapírra rakjuk. Olajjal megspricceljük és 180 fokos sütőbe tesszük.
Addig sütjük ameddig szép színt kap. Kb 20 perc.
Mártogatóssal kínáljuk. Akár főzelék feltétje is lehet.
Jó étvágyat!