A hétvégén készítettem egy remek zöldséggolyót. A Sparban lehet kapni reszelt sárgarépát, nagyon szeretem salátába használni,de már sárgarépa főzelék is készült belőle.

Most a salátán kívül készült egy kis zöldséggolyó,melyet sütőben sütöttem.

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál reszelt sárgarépa
  • 1 evőkanál reszelt zeller
  • 2 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanálnyi reszelt sajt füstölt karaván és trappista
  • fűszerek:só,bors,sáfrányos szeklice,két csipetnyi száraz petrezselyem és lestyán
  • 1 ek. kukorica csira olaj
  • 1 csapott ek zsemlemorzsa
  • 1 csapott ek mag : szezám, napraforgó,lenmag

Elkészítés:

Egy tálba  tesszük a sárgarépát, a lereszelt zellert, tojást,zabpelyhet,reszelt sajtot összekeverjük, majd fűszerezzük. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsával összekevert magokba. Sütőpapírra rakjuk. Olajjal megspricceljük és 180 fokos sütőbe tesszük.
Addig sütjük ameddig szép színt kap. Kb 20 perc.

Mártogatóssal kínáljuk. Akár főzelék feltétje is lehet.

Jó étvágyat!

DSC_0880 (Large)

DSC_0878 (Large) (2)