Minden nyáron cukkini lázban égek,főleg azóta,hogy saját cukkinim van. Korábban csak a zöldet ismertem,de az idén kipróbáltam a sárgát, eredetileg azért ,hogy színes legyen a ragú,de most már tudom több annál:-) Szerintem sokkal lágyabb, mint a zöld testvére. A cukkini főzelék is finomabb belőle. Igaz mindig az apró cukkiniket leszedem, és igyekszem mielőbb felhasználni őket,bizonyára ez is szempont. Ma három ételbe is használtam, először mutatom a pogácsát!:-)
Hozzávalók:

 

  •   1/2- 1 /2 sárga és zöld cukkini ( kb 60 dkg)
  • 1 tojás
  • 2 + 1 ek aprószemű zabpehely
  • 8 dkg füstölt karaván sajt
  • só,bors
  • petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • napraforgó,len,szezámmag keverék
  • 3-4 ek olaj a sütéshez

Elkészítés:

Lereszeljük a megmosott cukkinit héjastól. (Én a reszelő durva fokozatán szoktam). Megsózzuk és hagyjuk 10 percig állni. Ezt követően a fölösleges folyadékot kifacsarjuk és ízesítjük sóval,borssal,petrezselyemzölddel,reszelt fokhagymával. Hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet, reszelt sajtot, jól elkeverjük.Ha  túlságosan híg lenne,lehet zabpelyhet hozzáadni.
Fagyis kanállal kivesszük a gombócokat beleforgatjuk a zabpelyhes, magos keverékbe. Forró olajba tesszük a pogácsákat és készre sütjük. DSC_0199 (Large)

 

Így önmagában is finom,de lehet kínálni feltétként, vagy akár mártogatóssal is. Nem csak vegetáriánusoknak ajánlom:-) DSC_0254 (Large) Jó étvágyat!