Nagy kedvencünk a só tetején sült csirke. Most csirkemellet sütöttem, a bőre megpirul, de  a hús finom zaftos marad. Diétázóknak is kiváló.

Hozzávalók:

  • két egész csirkemell ( 1300 gramm)
  • zöld fűszer ízles szerint lestyán, kakukkfű,petrezselyem zöld,zsálya
  • házi ételízeső egy teáskanálnyi
  • frissen őrölt bors
  • egy teáskanál olíva olaj
  • két db. alma
  • 60-70 dkg durva só a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk,megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla .
A sütőt bekapcsoljuk.
Bedörzsöljük a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.
Almát felszeljük, a zöld fűszereket megmossuk.

Egy serpenyőbe tesszük a durva sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az alma szeleteket  (én az egyik mell bőre alá is dugtam alma szeletet), majd ráfektetjük a csirkét.
180 fokos sütőbe tesszük, alsó felső sütésre én egy félóráig alufóliával leborítottam,majd levettem róla, további 30-35 percig sült, majd megfordítottam .
A másik oldalát is 30-40 percig sütjük. Ha nem elég piros érdemes a légkeveréses fokozatra kapcsolni a sütőt,addig sütjük  ameddig szép színt kap. (természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától).
Vigyázzunk amikor megfordítjuk maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.
Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.
Én most krumplival és almapürével ettem, illetve a férjem uborkasalátával :-).

Következő bejegyzésnél hozom az  almapüré receptjét is.

Jó étvágyat!