Általában soványabb sertéshúsból szoktam főzni, de most tarját vettem, és nem csalódtunk benne, a köret sem volt a megszokott 🙂 melegszendvicsfalatkával és joghurtos-majonézes gomba salátával,valamint
zöld uborkával ettük 🙂 ( Ez nem tartozik a kalóriaszegény ételek közé 🙂 !, de alkalmanként ez is belefér)
Hozzávalók:
-sertéstarja
-mustár
-olívaolaj
-só , frissen őrölt bors
-két gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A felszeletelt húst kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a következő páccal: egy teáskanál mustár , egy evőkanál olíva olaj ( ez 4 szelet húsra volt elegendő), egy-két órán keresztül hagyjuk a hűtőben pácolódni.
Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk és a forró olajra rátesszük a hússzeleteket, mindkét oldalát megpirítjuk, majd vizet öntünk alája és beletesszük a fokhagyma gerezdeket és pároljuk.
Amikor megpuhult tányérra szedjük. Én most majonézes gombasalátával, uborkával és rozskifliből készült melegszendvics falatkával kínáltam.
Gombasaláta receptje itt:
Melegszendvics falatka
Recept itt: