Általában soványabb sertéshúsból szoktam főzni, de most tarját vettem, és nem csalódtunk benne, a köret sem volt a megszokott 🙂 melegszendvicsfalatkával és joghurtos-majonézes gomba salátával,valamint
zöld uborkával ettük 🙂 ( Ez nem tartozik a kalóriaszegény ételek közé 🙂 !, de alkalmanként ez is belefér)

Hozzávalók:

-sertéstarja

-mustár

-olívaolaj

-só , frissen őrölt bors

-két gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A felszeletelt húst kicsit kiklopfoljuk,   sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a következő páccal: egy teáskanál  mustár , egy evőkanál olíva olaj ( ez 4 szelet húsra volt elegendő), egy-két órán keresztül hagyjuk a hűtőben pácolódni.

Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk és a forró olajra rátesszük a hússzeleteket,  mindkét oldalát megpirítjuk, majd vizet öntünk alája és beletesszük a fokhagyma gerezdeket és pároljuk.

Amikor megpuhult tányérra szedjük. Én most majonézes gombasalátával, uborkával és rozskifliből készült  melegszendvics  falatkával kínáltam.

Gombasaláta receptje itt:

https://blog.keva.hu/?p=2697

Melegszendvics falatka

Recept itt:

https://blog.keva.hu/?p=2952