A napokban hanyagoltam a blogírást, no nem lustaságból hanem számtalan teendőm volt.

A fiamtól kaptam egy ajándék fakanalat, gondoltam jó lenne valami újat alkotni ,így hát nekiláttam  egy újabb receptnek, ami úgy néz ki, hogy  ízlik a családnak. Nagyon egyszerű és gyors receptről van szó 20-25 perc alatt elkészül 🙂

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 150 gramm Fettucini tészta
  • 1 dl tejszín
  • 4 evőkanál reszelt Trappista sajt( ez volt most itthon)
  • 1 evőkanál reszelt Karaván sajt
  • 1 dónyi vaj
  • só, bors
  • 1 ek.olaj
  • friss metélőhagyma, petrezselyemzöld
  • Elkészítés:

A húst felszeleteljük, majd sózzuk borsozzuk és felhevített olajon teflonserpenyőben  mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk.

Ameddig a hús készül egy fazékban  sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főző vízbe egy kis olajat tenni, de természetesen ez ki is maradhat.

Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszín, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót és kavargatás mellett összefőzzük.  Ami előtt leszűrnénk a tésztát  a főzőléből kb. egy dl. vizet hozzáadunk a

sajtos mártásunkhoz . Leszűrjük a tésztát és beleöntjük a  masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel jól megszorjuk.

Nekem volt egy kis párolt zöldségem , ami ebédről megmaradt és azzal kínáltam.

Jó étvágyat!