A napokban hanyagoltam a blogírást, no nem lustaságból hanem számtalan teendőm volt.
A fiamtól kaptam egy ajándék fakanalat, gondoltam jó lenne valami újat alkotni ,így hát nekiláttam egy újabb receptnek, ami úgy néz ki, hogy ízlik a családnak. Nagyon egyszerű és gyors receptről van szó 20-25 perc alatt elkészül 🙂
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 150 gramm Fettucini tészta
- 1 dl tejszín
- 4 evőkanál reszelt Trappista sajt( ez volt most itthon)
- 1 evőkanál reszelt Karaván sajt
- 1 dónyi vaj
- só, bors
- 1 ek.olaj
- friss metélőhagyma, petrezselyemzöld
- Elkészítés:
A húst felszeleteljük, majd sózzuk borsozzuk és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk.
Ameddig a hús készül egy fazékban sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főző vízbe egy kis olajat tenni, de természetesen ez ki is maradhat.
Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszín, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót és kavargatás mellett összefőzzük. Ami előtt leszűrnénk a tésztát a főzőléből kb. egy dl. vizet hozzáadunk a
sajtos mártásunkhoz . Leszűrjük a tésztát és beleöntjük a masszába, és jól összekeverjük. Amikor kínáljuk apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel jól megszorjuk.
Nekem volt egy kis párolt zöldségem , ami ebédről megmaradt és azzal kínáltam.
Jó étvágyat!