Egy kicsit megtöröm a vegetáriánus vonalat, és egy sertésreceptet hozok. Hasonlóképpen készült,mint a korábban megalkotott marhaszelet Sára módra. Lehetne nevezni amúgy vargányás sertésszeletnek is:-) Gondoltam bizonyára sertéshúsból is jó lehet. Na egy kis erőlevest tettem hozzá ( ami a tegnap készült),de , ha nincs otthon akkor kis erőleveskocka nem rontja el.Néha belefér (ritkán használom én is!)

Hozzávalók:

  • 6-7 szelet sertéscomb
  • a páchoz: két kávéskanál mustár+ egy evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • egy evőkanál napraforgó olaj
  • 2-3 dkg vaj
  • egy púpozott evőkanál zabliszt
  • egy teáskanál édes nemes piros paprika
  • 5-6 szelet szárított vargánya+ 5-6 szelet mirelit vargánya
  • 1,5 dl házi paradicsomlé
  • 1-2 szem szegfűbors
  • egy teáskanál méz
  • 1 dl marhahúsleves
  •  só ízlés szerint

Elkészítés:
A húst felszeleteljük és kicsit megütögetjük, majd frissen őrölt borssal meghintjük.
A mustárt elkeverjük az olíva olajjal és ezzel a páccal bekenjük a húst és lefóliázva a hűtőbe tesszük , közben megforgatjuk. Én most 24 órát tartottam a pácban.
Amikor sütni szeretnénk a tönkölylisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel, megsózzuk a húst beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
Egy mélyebb  teflon serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vajat,és mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zaftba beletesszük  megmaradt lisztet hozzáadjuk a  paradicsomot, mézet, hígítjuk a húslevessel és kiforraljuk .  ( ha szükség átszűrjük).

Visszatesszük a húst a serpenyőbe, beletesszük a vargányát, a szegfűborsot és  kb 20 percig pároljuk, közben rázogatjuk, hogy nehogy lekapja.
Forrón tálaljuk, tésztával,vagy krumplival.

DSC_0164 (Large)

Gyorsan kész,laktató és finom:-)

DSC_0156 (Large)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp. Ha nincs otthon teljes kiőrlésű liszt és van zabpehely kávédarálóval remek liszt készíthető.Én most így tettem:-)