Egy kicsit megtöröm a vegetáriánus vonalat, és egy sertésreceptet hozok. Hasonlóképpen készült,mint a korábban megalkotott marhaszelet Sára módra. Lehetne nevezni amúgy vargányás sertésszeletnek is:-) Gondoltam bizonyára sertéshúsból is jó lehet. Na egy kis erőlevest tettem hozzá ( ami a tegnap készült),de , ha nincs otthon akkor kis erőleveskocka nem rontja el.Néha belefér (ritkán használom én is!)
Hozzávalók:
- 6-7 szelet sertéscomb
- a páchoz: két kávéskanál mustár+ egy evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt bors
- egy evőkanál napraforgó olaj
- 2-3 dkg vaj
- egy púpozott evőkanál zabliszt
- egy teáskanál édes nemes piros paprika
- 5-6 szelet szárított vargánya+ 5-6 szelet mirelit vargánya
- 1,5 dl házi paradicsomlé
- 1-2 szem szegfűbors
- egy teáskanál méz
- 1 dl marhahúsleves
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A húst felszeleteljük és kicsit megütögetjük, majd frissen őrölt borssal meghintjük.
A mustárt elkeverjük az olíva olajjal és ezzel a páccal bekenjük a húst és lefóliázva a hűtőbe tesszük , közben megforgatjuk. Én most 24 órát tartottam a pácban.
Amikor sütni szeretnénk a tönkölylisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel, megsózzuk a húst beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
Egy mélyebb teflon serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vajat,és mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zaftba beletesszük megmaradt lisztet hozzáadjuk a paradicsomot, mézet, hígítjuk a húslevessel és kiforraljuk . ( ha szükség átszűrjük).
Visszatesszük a húst a serpenyőbe, beletesszük a vargányát, a szegfűborsot és kb 20 percig pároljuk, közben rázogatjuk, hogy nehogy lekapja.
Forrón tálaljuk, tésztával,vagy krumplival.
Gyorsan kész,laktató és finom:-)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp. Ha nincs otthon teljes kiőrlésű liszt és van zabpehely kávédarálóval remek liszt készíthető.Én most így tettem:-)