Párolt parmezános sertéskaraj, rozmaringos sütőtökkel és pagoda karfiollal
Ma egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető egészséges ételt sikerült elkészíteni:-)
A Bio Shop oldalon nyert sütőtököt használtam fel és természetesen a nyertes sütőtök receptet főztem, de most sertéskarajt és párolt pagoda karfiolt is készítettem, mindezt mángold levélen tálaltam.
A kedvező időjárási feltételek miatt még mindig van néhány mángold
levelem 🙂
A rozmaringos sütőtök receptje itt:
Két személyre négy szelet karajt készítettem.
Hozzávalók:
-4 szelet karaj
-só, frissen őrölt bors
-1 ek olívaolaj
-parmezán a tálalásnál
– 4 mángold levél
Elkészítés:
Befűszereztem a húst, és 30 percig pihentettem, majd teflon serpenyőben olívaolajat hevítettem és rátettem a karaj szeleteteket. Csak 2 percig hagytam,hogy egy kis színt kapjon ,ezt követően megfordítottam , a másik oldalán is egy picit pirítottam, majd 1 dl vízzel töltöttem rá és lassú tűznél pároltam 15 percig. Amikor elpárolódott a leve beledobtam a mángold leveleket, egy picit rátettem a fedőt, ez kb.egy perc volt.
Ezt követően tálaltam. Minden mángold levélre került egy szelet párolt karaj, és megszórtam frissen reszelt parmezánnal.
Volt itthon néhány rózsa pagoda karfiolom, azt sós vízben megfőztem és ezzel gazdagítottam a tálat.
Jó étvágyat!