Gyorsan elkészíthető színes ételt hoztam ma. Gyakran készítem így a sertéskarajt, mert ízletes, kevésbé zsíros (tudom a tarját jobban kedvelitek :-),esetleg az is készíthető:-))
Sajtmártás
Hozzávalók:
- 15 dkg félkemény sovány sajt
- 5 dkg vaj
- egy púpozott evőkanál tönkölyliszt
- 2 dl tej
- egy evőkanál apróra vágott póréhagyma
- csokor petrezselyemzöld
- só,bors,csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A félkemény sajtot durvára reszeljük..
A póréhagymát apróra vágjuk. Egy evőkanál olajat, és a vajat felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne, teszünk rá sót,borsot,szerecsendiót, majd rászórjuk a tönkölylisztet , ezt követően ráöntjük a tejet kevergetjük és felforraljuk. Tejjel ( esetleg kevés víz is adható hozzá)addig hígítjuk amíg híg mártást kapunk. Levesszük a lángról beleforgatjuk a reszelt sajtot, ekkor már nem kell forralni.
Legvégül ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Bármilyen hússal kínálható.
Én most sertéskarajt pároltam mellé.
Hozzávalók:
- személyenként 1-2 szelet csont nélküli sertéskaraj
- só, bors, egy -két gerezd fokhagyma
- egy evőkanál olaj
Elkészítés:
Sütés előtt néhány órával a felszeletelt húst megsózzuk, borsozzuk és hagyjuk pihenni.
Egy kerámia vagy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat , a hús szelet mindkét oldalát elősütjük, majd beleteszünk egy-két gerezd fokhagymát, felengedjük egy dl forró vízzel és kis lángon lassan megpároljuk.
A vargányás-sajtmártással tálaljuk.
Párolt brokkoli
A brokkolit csak 2-3 percig főzöm enyhén sós vízben,illetve csipetnyi szódabikarbonát is teszek a főző lébe,ez segít abban , hogy a brokkoli megőrizze a szép zöld színét.
Soha ne főzzük túl a brokkolit,mert akkor élvezhetetlen az íze.
Én most vargányás rizst és paradicsomsalátát,illetve párolt brokkolit kínáltam mellé.
Jó étvágyat kívánok!