Gyorsan elkészíthető színes ételt hoztam ma. Gyakran készítem így a sertéskarajt, mert ízletes, kevésbé zsíros (tudom a tarját jobban kedvelitek :-),esetleg az is készíthető:-))

Sajtmártás

Hozzávalók:

  • 15 dkg félkemény sovány sajt
  • 5 dkg vaj
  • egy púpozott evőkanál tönkölyliszt
  • 2 dl tej
  • egy evőkanál apróra vágott póréhagyma
  • csokor petrezselyemzöld
  • só,bors,csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A félkemény sajtot durvára reszeljük..
A póréhagymát apróra vágjuk. Egy evőkanál olajat, és a vajat felforrósítjuk, és a hagymát megpároljuk benne, teszünk rá sót,borsot,szerecsendiót, majd rászórjuk a tönkölylisztet , ezt követően ráöntjük a tejet kevergetjük és felforraljuk. Tejjel ( esetleg kevés víz is adható hozzá)addig hígítjuk amíg híg mártást kapunk. Levesszük a lángról beleforgatjuk a reszelt sajtot, ekkor már nem kell forralni.
Legvégül ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.

Bármilyen hússal kínálható.

Én most sertéskarajt pároltam mellé.

Hozzávalók:

  • személyenként 1-2 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • só, bors, egy -két gerezd fokhagyma
  • egy evőkanál olaj

Elkészítés:

Sütés előtt néhány órával a felszeletelt húst megsózzuk, borsozzuk és hagyjuk pihenni.
Egy kerámia vagy  teflon serpenyőben felhevítjük az olajat , a hús szelet mindkét oldalát elősütjük, majd beleteszünk egy-két gerezd fokhagymát, felengedjük egy dl forró vízzel és kis lángon lassan megpároljuk.
A vargányás-sajtmártással tálaljuk.

Párolt brokkoli
A brokkolit csak 2-3 percig főzöm enyhén sós vízben,illetve csipetnyi szódabikarbonát is teszek a főző lébe,ez segít abban , hogy a brokkoli megőrizze a szép zöld színét.
Soha ne főzzük túl a brokkolit,mert akkor élvezhetetlen az íze.

Én most vargányás rizst és paradicsomsalátát,illetve párolt brokkolit  kínáltam mellé.

Jó étvágyat kívánok!