Leggyakrabban a céklát savanyúságként esszük, pedig remek köretnek is.

Készítettem már tepsiben sütve, főzve. Én pld. héjában megfőzve , hámozva így önmagában is nagyon szeretem. Ha igazán zsenge a céklánk, süthetjük teflonserpenyőben is.

Most egy serpenyőben készült köretet csináltam,remek könnyed fogást. Lazac és és édesburgonyával együtt kínáltam.

Hozzávalók

  • 2 db gömb cékla (ökölnyi nagyságú)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-1,5 dkg vaj
  • őrölt kömény
  • só, bors


Elkészítés:

Nyersen hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.

Só nélkül dobjuk rá olívaolajra, és a felolvasztott vajra pirítsuk egy kicsit, forgassuk közben kb. 5-6 percig. Ezután sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel hintsük meg és tegyünk rá egy pici vizet. Így puhítsuk tovább kb. még 6 percig,de csak roppanósra készítsük.

Jó étvágyat kívánok!

Lazac receptje:

Annyira ízlik, hogy ismételten terítékre került.:-)