Leggyakrabban a céklát savanyúságként esszük, pedig remek köretnek is.
Készítettem már tepsiben sütve, főzve. Én pld. héjában megfőzve , hámozva így önmagában is nagyon szeretem. Ha igazán zsenge a céklánk, süthetjük teflonserpenyőben is.
Most egy serpenyőben készült köretet csináltam,remek könnyed fogást. Lazac és és édesburgonyával együtt kínáltam.
Hozzávalók
- 2 db gömb cékla (ökölnyi nagyságú)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1-1,5 dkg vaj
- őrölt kömény
- só, bors
Elkészítés:
Nyersen hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.
Só nélkül dobjuk rá olívaolajra, és a felolvasztott vajra pirítsuk egy kicsit, forgassuk közben kb. 5-6 percig. Ezután sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel hintsük meg és tegyünk rá egy pici vizet. Így puhítsuk tovább kb. még 6 percig,de csak roppanósra készítsük.
Jó étvágyat kívánok!
Lazac receptje:
Annyira ízlik, hogy ismételten terítékre került.:-)