Lehetne vegetáriánus korhelylevesnek is hívni :-),ha szeretnél egy tartalmas levest hideg téli napokon mindenképpen próbáld ki 🙂

Hozzávalók:

  • 2 dl-es bögre savanyú szálas káposzta
  • 2 dl-es bögre előfőzött gersli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szelet zeller ( kb fele mint a petrezselyemgyökér)
  • 1 szál újhagyma
  • 8-10 szelet szárított vargánya
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 teáskanál zabliszt
  • fél dl főzőtejszín
  • 1 dl jó minőségű fehér bor
  • só,bors, késhegynyi kurkuma
  • zöld fűszerek: szárított kapor csipetnyi, szárított lestyán csipetnyi,csipetnyi szárított borsikafű
  • 2-3 szelet paprika
  • 1 db szárított paradicsom

Elkészítés:

Olívaolajon a felaprított újhagymát elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a feldarabolt zöldségeket,rászórjuk a lisztet,a kurkumát és felengedjük a fehér borral, majd hozzáadjuk a szálas káposztát, a beáztatott vargányát, és kb egy liter hideg vizet. Ízesítjük a zöld fűszerekkel, paprikával paradicsommal, sóval frissen darált borssal. Alacsony lángon főzzük ameddig megpuhulnak a zöldségek. Ekkor hozzáadjuk a az előfőzött gerslit.

Egy tálba tesszük a tejszínt ,egy merítőkanál forró levessel hígítjuk, majd hozzáadjuk a leveshez, ha felforrt, lezárjuk a lángot.

Citrommal kínáljuk.

Tipp. természetesen aki szeretné adhat hozzá húst is. Jó étvágyat kívánok!