Egyszerűen elkészíthető gyors étel és egészséges is. Sok mindent sorolhatnék,de nem teszem mindenki döntse el,hogy ízlik,vagy nem! Még igyekszem a káposztás ételekből kevesebbet enni, ezért jött az ötlet,hogy megpótolom a savanyú káposztát egy kis sárgarépával. Örültem amikor az áruházban megláttam a Zsuzsi kosarában a szépen gyalult sárgarépát, így kis időráfordítással sikerült ebédet készíteni. Köszi Zsuzsi,hogy gyorsan az enyémbe is dobtál egy csomaggal!:-) (Valahogy korábban nem láttam én a polcon!:-) ).
A sárgarépás savanyú káposzta amolyan egytálétel :-). Így készült:
Hozzávalók:
- 40 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg gyufaszál vékony sárgarépa
- fél fej vörös hagyma
- 25 dkg darált sertéscomb
- 2 ek.zabpehely
- kapor,csombor
- 2 ek darált pritaminpaprika
- 1 tojás
- só,bors
- 1 ek világos tönkölybúzaliszt
- 1,5 dl joghurt
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és olívaolajon kicsit megdinszteljük, majd rátesszük az egyik evőkanál házi készítésű pritamin paprikát, együtt pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a felvágott savanyú káposztát. Felengedjük 3-4 dl vízzel és pároljuk.Ízesítjük kaporral,csomborral.
Közben elkészítjük a gombócokat, a darált húst összekeverjük a paprikakrémmel,adunk hozzá egy feltört tojást, borsozzuk ( a paprika sóval van eltéve), belerakjuk a zabpelyhet. Ízesítjük két csipetnyi szárított kaporral és csomborral. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk.
Belerakjuk a káposztába, valamint hozzáadjuk a sárgarépát is. Kb 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a habarást.
A joghurtot elkeverjük a liszttel,majd egy merítőkanál levet kimerünk a fazékból,összekeverjük és hozzáadjuk. összefőzzük és máris tálalhatjuk.
Amikor kínáljuk adhatunk mellé még joghurtot vagy tejfölt.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂