Egyszerűen elkészíthető gyors étel és egészséges is. Sok mindent sorolhatnék,de nem teszem mindenki döntse el,hogy ízlik,vagy nem! Még igyekszem a káposztás ételekből kevesebbet enni, ezért jött az ötlet,hogy megpótolom a savanyú káposztát egy kis sárgarépával. Örültem amikor az áruházban megláttam a Zsuzsi kosarában  a szépen gyalult sárgarépát, így kis időráfordítással sikerült ebédet készíteni.   Köszi Zsuzsi,hogy gyorsan az enyémbe is dobtál egy csomaggal!:-) (Valahogy korábban nem láttam én a polcon!:-) ).
A sárgarépás savanyú káposzta amolyan egytálétel :-). Így készült:

Hozzávalók:

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg gyufaszál vékony sárgarépa
  • fél fej vörös hagyma
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 2 ek.zabpehely
  • kapor,csombor
  • 2 ek darált pritaminpaprika
  • 1 tojás
  • só,bors
  • 1 ek világos tönkölybúzaliszt
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és olívaolajon kicsit megdinszteljük, majd rátesszük az egyik evőkanál házi készítésű pritamin paprikát, együtt pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a felvágott savanyú káposztát. Felengedjük 3-4 dl vízzel és pároljuk.Ízesítjük kaporral,csomborral.

Közben elkészítjük a gombócokat, a darált húst összekeverjük a paprikakrémmel,adunk hozzá egy feltört tojást, borsozzuk ( a paprika sóval van eltéve), belerakjuk a zabpelyhet.  Ízesítjük két csipetnyi szárított kaporral és csomborral. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk.

Belerakjuk a káposztába, valamint hozzáadjuk a sárgarépát is. Kb 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a habarást.

A joghurtot elkeverjük a liszttel,majd egy merítőkanál levet kimerünk  a fazékból,összekeverjük és hozzáadjuk. összefőzzük és máris tálalhatjuk.

Amikor kínáljuk adhatunk mellé még joghurtot vagy tejfölt.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂