Nagyobb adag cukkinire és bazsalikomra tettem szert, így ezek felhasználásával készült több fajta leves, tésztaszósz is.

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb cukkini zöld cukkini( 500-600 gramm körül
  • 1 tasak (200 gramm reszelt sárgarépa)
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kis paradicsom
  • 1 db zöldségleveskocka ( vagy 3 dl húsleves, vagy zöldségalaplé)
  • őrölt bors, csipet curry és kis őrölt csili
  • csokor bazsalikom
  • 1 ek olíva olaj
  • diónyi vaj
  • 1 dl főzőtejszín( vagy habtejszín,akkor még krémesebb)


Elkészítés:
Megmossuk a cukkinit szárazra töröljük, héjával együtt fogjuk felhasználni.A sárgarépa szeletelt volt (Sparban vettem salátát szerettem volna készíteni,de módosult a menü így ez került felhasználásra,de zsenge sárgarépával helyettesíthető).


A lila hagymát apróra vágjuk, újhagymát karikákra, (a szárát is beletettem) majd az olajjal és vajjal egy lábasban üvegesre pároljuk,hozzáadjuk a sárgarépát, cukkinit, a zúzott fokhagymát,a paradicsomot. Majd ízlés szerint szórjuk meg frissen őrölt borssal, pár percig pároljuk tovább. Öntsük fel a 2 dl vízzel, vagy zöldségalaplével ( ha vizet használunk hozzáadjuk a zöldség leveskockát), ízlés szerint sózzuk,pici csiliport és curryt is adtam hozzá. Addig főzzük, míg megpuhul. Vegyük le a tűzhelyről , majd ízlés szerint adjunk hozzá a friss bazsalikomot, botmixerrel pürésítsük a levest , tovább hígítjuk két-3 dl vízzel, majd hozzáadjuk a tejszínt,összekavarjuk visszatesszük a tűzhelyre, ha felforrt, elzárjuk a lángot.

Máris tálalható,de hidegen is finom.

Jó étvágyat kívánok!