A sárgarépa remek zöldségünk, amit télen nyáron egyaránt használhatunk. Fontos variálni, hogy megtaláljuk milyen formában eszi szívesen a családunk.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4-5 db. sárgarépa ( kb.fél kg)
  • 1 kis diónyi vaj,
  • 1 ek.olíva olaj
  • 1 csapott teáskanál zabliszt
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyem, illetve mángold levél
  • kis darab csili, vagy csipetnyi csilipor
  • só ízlés szerint


Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
Az olajat és a vajat lábasba tesszük, felmelegítjük, és beletesszük a répát, és egészben egy duci gerezd fokhagymát,egy kis darab csilit egészben, kicsit dinszteljük, majd meghintjük a zabliszttel, sózzuk, ráöntjük a zöldségalaplevet és kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. Néhány friss mangold levéllel leborítjuk. Erre szedjük ki a répát, amit meghintünk friss petrezselyemlevéllel.

A párolt csirkemellel kínáljuk,mely így készült.

Hozzávalók:

  • személyenként 2 db -2 db csirkemell filé (kb 25 dkg)
  • 1 tk mustár
  • 1 ek +1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • só,bors
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • fél dl száraz fehér bor


Elkészítés:
Megmossuk, majd lecsepegtetjük a húst, vékony szeleteket vágunk belőle. Kicsit a kés fokával megütögetjük.
Elkészítjük a gyors pácot, a mustárt elkeverjük az egyik ek olívaolajjal, frissen őrölt borssal,csipetnyi sóval.

Beleforgatjuk a húst , legalább 15 percig hagyjuk a pácban.
Egy serpenyőbe olajat tesszük, a húst beleforgatjuk a lisztbe, majd a forró serpenyőbe tesszük, oldalanként kb 3 perc,majd ráöntjük a száraz bort, hagyjuk elpárolódni, a boros zafttal kicsit locsoljuk.

“Zsírjára” sütjük.:-), Forrón kínáljuk.

Jó étvágyat!