A sárgarépa remek zöldségünk, amit télen nyáron egyaránt használhatunk. Fontos variálni, hogy megtaláljuk milyen formában eszi szívesen a családunk.
Hozzávalók 2 személyre:
- 4-5 db. sárgarépa ( kb.fél kg)
- 1 kis diónyi vaj,
- 1 ek.olíva olaj
- 1 csapott teáskanál zabliszt
- 1 dl zöldségalaplé
- 1 duci gerezd fokhagyma
- egy csokor petrezselyem, illetve mángold levél
- kis darab csili, vagy csipetnyi csilipor
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
Az olajat és a vajat lábasba tesszük, felmelegítjük, és beletesszük a répát, és egészben egy duci gerezd fokhagymát,egy kis darab csilit egészben, kicsit dinszteljük, majd meghintjük a zabliszttel, sózzuk, ráöntjük a zöldségalaplevet és kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. Néhány friss mangold levéllel leborítjuk. Erre szedjük ki a répát, amit meghintünk friss petrezselyemlevéllel.
A párolt csirkemellel kínáljuk,mely így készült.
Hozzávalók:
- személyenként 2 db -2 db csirkemell filé (kb 25 dkg)
- 1 tk mustár
- 1 ek +1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- só,bors
- 1 ek teljes kiőrlésű liszt
- fél dl száraz fehér bor
Elkészítés:
Megmossuk, majd lecsepegtetjük a húst, vékony szeleteket vágunk belőle. Kicsit a kés fokával megütögetjük.
Elkészítjük a gyors pácot, a mustárt elkeverjük az egyik ek olívaolajjal, frissen őrölt borssal,csipetnyi sóval.
Beleforgatjuk a húst , legalább 15 percig hagyjuk a pácban.
Egy serpenyőbe olajat tesszük, a húst beleforgatjuk a lisztbe, majd a forró serpenyőbe tesszük, oldalanként kb 3 perc,majd ráöntjük a száraz bort, hagyjuk elpárolódni, a boros zafttal kicsit locsoljuk.
“Zsírjára” sütjük.:-), Forrón kínáljuk.

Jó étvágyat!