Hozzávalók 2 személyre:

  • 4-5 db. sárgarépa ( kb.fél kg)
  • 1 ek. vaj,
  • 1 tk.olaj
  • 1 evőkanál rozs liszt
  • 2 dl tej
  • 1 fokhagyma gerezd, egy csokor petrezselyem
  • kis darab csili, vagy csipetnyi csilipor
  • 1 mokkáskanál cukor
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, tormareszelőn lereszeljük.
A z olajat és a vajat lábasba tesszük, felmelegítjük,  és beletesszük a reszelt sárgarépát, és kb. 1 dl vizet öntünk alá. Csipetnyi sóval megsózzuk, és kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, meghintjük a liszttel, beletesszük a csilit,  majd felöntjük a tejjel, és simára keverjük. Cukorral ízesítjük, és jól felforraljuk.

 Gombás-húsos fasírt

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált hús
  • 1 szelet rozskenyér, vagy 1 korpás zsemle
  • 20 dkg gomba
  • 1 ek. szárított vargánya
  • 1 tojás
  • tej a kenyér áztatásához
  • 1 ek  apróra vágott póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db.reszelt krumpli
  • 1 -2 szelet piros kápia paprika
  • 3 ek olaj
  • zsemlemorzsa
  • só,őrölt bors, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

Egy ek. olajon a hagymát és a paprikát megfonnyasztjuk,majd hozzáadjuk a szárított vargányát, 2-3 perc múlva a csiperke gombát , sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyem zölddel. Hagyjuk kihűlni.
A  kenyeret megáztatjuk, majd hozzáadjuk  a húshoz, beletesszük a tojást, az izésítőket és összekeverjük a gombás masszával.

Mikor már mindent összekevertünk, vizes kézzel közepes méretű pogácsákat formálunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk, ezt követően kisütünk.

Amikor kisült papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk .

 

Jó étvágyat!