Szeretettel köszöntök Mindenkit, ismét új hónapot írunk,a nyár közepén járunk. Annyira szaladnak a napok,milyen jó lenne megállítani az időt,de hát varázslók nem vagyunk. Ehhez hasonló sütit már korábban is készítettem, akkor kevesebb zabpehely kellett a sütibe,most nedvesebb volt a túró.
Cukorbetegek édesítőszerrel készíthetik.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 db tojás
- joghurt ( 150 gramm)
- 5 dkg vaj
- 6 púpozott evőkanál zabpehely
- 2 ek cukor (vagy nyírfacukor),vagy más édesítőszer
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom, reszelt héja
- csipetnyi só
- késhegynyi sütőpor
- néhány szem aszalt gyümölcs
- 2 db félkemény sárgabarack
- néhány csepp olívaolaj a papír olajazásához
Elkészítés:
A hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt, olajazott tepsibe halmozzuk őket egy kanál segítségével és keksz formákat alkotunk.
A közepébe apróra vág sárgabarackot ,1-2 aszalt gyümölcsöt teszünk.
180 fokos sütőben 25 perc alatt elkészül.
Délutáni kávé remek kísérője:-)
Szép délutánt,jó étvágyat kívánok!