Szeretettel köszöntök Mindenkit, ismét új hónapot írunk,a nyár közepén járunk. Annyira szaladnak a napok,milyen jó lenne megállítani az időt,de hát varázslók nem vagyunk. Ehhez hasonló  sütit már korábban is készítettem, akkor kevesebb zabpehely kellett a sütibe,most nedvesebb volt a túró.

Cukorbetegek édesítőszerrel  készíthetik.

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • joghurt ( 150 gramm)
  • 5 dkg vaj
  • 6 púpozott evőkanál zabpehely
  • 2 ek cukor (vagy nyírfacukor),vagy más édesítőszer
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom, reszelt héja
  • csipetnyi só
  • késhegynyi sütőpor
  • néhány szem aszalt gyümölcs
  • 2 db félkemény sárgabarack
  • néhány csepp olívaolaj a papír olajazásához

Elkészítés:
A hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt, olajazott tepsibe halmozzuk őket egy kanál segítségével és keksz formákat alkotunk.
A közepébe  apróra vág sárgabarackot ,1-2 aszalt gyümölcsöt teszünk.

DSC_0212 (Large)
180 fokos sütőben 25 perc alatt elkészül.

DSC_0233 (Large)

Délutáni kávé remek kísérője:-)

DSC_0290 (Large)

Szép délutánt,jó étvágyat kívánok!