Sárgabarack szezonban mindig készül nálam legalább egy alkalommal gombóc is. Hasonlóan készítem, mint a szívásgombócot.
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg burgonya
- sárgabarack
- 1 tojás
- olaj
- csipet só
- liszt
- kockacukor
- zsemlemorzsa
- porcukor
Elkészítés:
A burgonyát hájában megfőzöm, megpucolom, és még melegen áttöröm. hagyom kihűlni.
Ha már kihűlt, összegyúrom 1 tojással, 2 evőkanál olajjal, egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy ne ragadjon a tészta.
Kinyújtom, négyzeteket vágok belőle (6-8 cm oldalhossz).
Mindegyikre rárakok egy fél barackot, a magház helyére rakok egy kockacukrot.Gombóccá formázom, majd lobogó vízbe rakom. Miután feljönnek a víz tetejére, még 1-2 percig főzöm.
Serpenyőben olajon megpirítom a zsemlemorzsát , majd bele forgatom. Porcukorral kínálom.
Jó étvágyat!