Sárgabarack szezonban mindig készül nálam legalább egy alkalommal gombóc is. Hasonlóan készítem, mint a szívásgombócot.

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg burgonya
  • sárgabarack
  • 1 tojás
  • olaj
  • csipet só
  • liszt
  • kockacukor
  • zsemlemorzsa
  • porcukor

Elkészítés:

A burgonyát hájában megfőzöm, megpucolom, és még melegen áttöröm. hagyom kihűlni.
Ha már kihűlt, összegyúrom 1 tojással, 2 evőkanál olajjal, egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy ne ragadjon a tészta.
Kinyújtom, négyzeteket vágok belőle (6-8 cm oldalhossz).
Mindegyikre rárakok egy fél barackot, a magház helyére rakok egy kockacukrot.Gombóccá  formázom, majd lobogó vízbe rakom. Miután feljönnek a víz tetejére, még 1-2 percig főzöm.

Serpenyőben olajon megpirítom a zsemlemorzsát , majd bele forgatom. Porcukorral kínálom.

Jó étvágyat!