Úgy gondoltam nem teszem bele az egész sertéshúst a káposztába, hanem hagyok belőle vacsorára is 🙂 és még kipróbálok valami olyan ételt amire sört is lehet inni 🙂 ( A pácolási idő nincs beleszámolva az elkészítési időbe!)

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg sertés lapocka felkockázva
  • só, bors
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • citromos balzsamkrém
  • 3-4  kis  zöld csombor
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A felkockázott sertéshúst borssal megszórjuk, a balzsamkrémet összekeverjük  az  olíva olajjal és  jól beleforgatjuk a hús. Néhány óráig hagyjuk pácolódni, nálam kb. 5 órán keresztül  ült a pácban. Majd serpenyőben felhevítjük a napraforgó olajat, sózzuk a húst és belerakjuk az olajba, pirosra sütjük mindkét oldalát. A tányérba amiben korábban pácoltuk a húst beleöntünk 1 dl vizet és hozzáöntjük a húshoz, teszünk bele egy gerezd fokhagymát és csombort, lefedjük 8-10 perc  alatt készre pároljuk.

Közben elkészítjük a salátánkat.

Hozzávalók:

  • 1 fél fej jégsaláta
  • 1 felkarikázott kápia paprika
  • néhány karika csípős, néhány karika tévé paprika
  • 1 zöldhagyma
  • ecet ízlés szerint

Elkészítés:
Az öntetet elkészítjük  egy tálba,  én most csak ecetet és sót tettem bele, valamint hozzáadtam egy evőkanál vizet.
Feldaraboljuk a zöldségeket, jó összeforgatjuk  és a  sült húskockával  azonnal  tálaljuk.

Jo étvágyat!