Úgy gondoltam nem teszem bele az egész sertéshúst a káposztába, hanem hagyok belőle vacsorára is 🙂 és még kipróbálok valami olyan ételt amire sört is lehet inni 🙂 ( A pácolási idő nincs beleszámolva az elkészítési időbe!)
Hozzávalók 2 személyre:
- 30 dkg sertés lapocka felkockázva
- só, bors
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- citromos balzsamkrém
- 3-4 kis zöld csombor
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A felkockázott sertéshúst borssal megszórjuk, a balzsamkrémet összekeverjük az olíva olajjal és jól beleforgatjuk a hús. Néhány óráig hagyjuk pácolódni, nálam kb. 5 órán keresztül ült a pácban. Majd serpenyőben felhevítjük a napraforgó olajat, sózzuk a húst és belerakjuk az olajba, pirosra sütjük mindkét oldalát. A tányérba amiben korábban pácoltuk a húst beleöntünk 1 dl vizet és hozzáöntjük a húshoz, teszünk bele egy gerezd fokhagymát és csombort, lefedjük 8-10 perc alatt készre pároljuk.
Közben elkészítjük a salátánkat.
Hozzávalók:
- 1 fél fej jégsaláta
- 1 felkarikázott kápia paprika
- néhány karika csípős, néhány karika tévé paprika
- 1 zöldhagyma
- ecet ízlés szerint
Elkészítés:
Az öntetet elkészítjük egy tálba, én most csak ecetet és sót tettem bele, valamint hozzáadtam egy evőkanál vizet.
Feldaraboljuk a zöldségeket, jó összeforgatjuk és a sült húskockával azonnal tálaljuk.
Jo étvágyat!