2019.01.01. B.U. É.K.
Kívánom mindenkinek az Új évben is, keresse az élet apró szépségeit, örömeit és akkor megtalálunk mindent. Persze jönnek a hétköznapok, amikor semmire nincs időnk,idegesek vagyunk,de szerintem egy hobbi sok mindenben átsegíti az embert. Nálam pld. egy szép fénykép,egy finom étel elkészítése jelent kikapcsolódást, persze a mozgás.  Szeretek biciklizni, játszani a kutyussal, virágokat ápolni (persze ez utóbbi nyáron!). Egyszerűen jó itthon lenni a családommal és csak nyugodtan kávézni,kitekinteni az ablakon a meleg szobából. Viszont észrevettem, hogy már két-három napja egy -egy kérdésre amit cukorbetegeket foglalkoztat válaszolok.

Azt viszont már kevésbé értem, hogy miért van az, hogy a betegek az internetet használják arra,hogy kérdésekeit feltegyék, és betegtársaktól kérnek segítséget. Persze kell a tapasztalat, sok jó válasz is van,de rengeteg  falcs információ, amit készpénznek vesznek. Persze Borsó barátnőm megmondaná pihenjek most és hagyjam a vércukornaplókat, de lehet már nem változom ?! ( de próbálkozom! )

Egy finom színes salátával nyitom az újévet:-), többnyire a lila káposztából dinsztelt káposzta készül,pedig télen remek vitamin és rostforrás.

Fogadjátok szeretettel.

Hozzávalók:

  • 1/2 fej ( kicsi) lila káposzta
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 1 db narancs
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 tk szőlőmagolaj
  • 1 csipetnyi só
  • 1 mokkáskanál méz (vagy édesítőszer)

 

Elkészítés:

Vékonyra gyaluljuk, vagy szeleteljük a  lila káposztát és julienne-re vágjuk  a  sárgarépát.Mozsárban összetörjük a köményt a sóval, és meghintjük a káposztát. Állnyi hagyjuk 10 percig,majd egy kicsit kifacsarjuk
Egy narancsot kifilézünk,felvágunk és a levével együtt és rárakjuk. Rátesszük a mézet és állni hagyjuk. Tálalás előtt rálocsoljuk a szőlőmagolajat!

DSC_0735 (Large)

Mivel  Újév napja van  bőrös karajjal kínáltam (igaz a bőröcske a tányéron maradt,de ez már egy másik történet :-)).

DSC_0768 (Large)