Nagyon szeretem a salátákat , és végtelenül örülök,mert a családom is megszerette. Lehet azért, mert soha nem egyforma az íze ? 🙂 Nyáron mindig  több salátát eszünk, hiszen rengeteg friss zöldség terem Ha valóban egészséges salátát szeretnénk enni, ne használjunk  kész önteteket, használjunk inkább ízletes olajokat , és sokféle zöld fűszert.
Ha gyorsan elkészíthető ételre vágyunk, a saláta  kitűnő választás, és nem utolsó szempont,hogy egészséges.  Én általában az éppen elérhető friss  zöldségeket használom fel és igyekszem változatosan elkészíteni.
Lehet gazdagítani sajttal ( leggyakrabban a fetasajtos és a mozzarellát használom) hússal, hallal, tojással. Öntetként hidegen sajtolt olajat olíva, tökmag olaj, kedvelem a balzsamszószt. Természetesen mindig valamilyen zöld fűszer is kerül bele.
A mai salátába került fejes saláta, paradicsom,  kaliforniai paprika,  fetasajt, lila hagyma, és pirított rozs kenyérkocka  ( olíva olajon egy gerezd fokhagymával ízesítve készült). Olívaolajjal,kaporral,petrezselyemzölddel és balzsamszósszal  ízesítettem.

Lehet nem szeretni a zöldségeket? 🙂 🙂

Jó étvágyat!