Sokszor nehéz kitalálni, hogy mi kerüljön az asztalra én most  sajtos gombafejet készítettem 🙂 ,  érdemes beszerezni néhány csiperke gombát, sajtot, és némi zöld fűszert.

Szóval hozzávalók:

  • közepes  méretű csiperke gomba
  • sajt (lehetőleg vegyesen edámi, füstölt sajt)
  • zöld kapor, petrezselyem zöld
  • olaj a tepsi kikenéséhez
  • só, bors

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk ( én egy kicsit folyóvíz alatt megmosom,  megtörülgetem ), a tönköket félrerakjuk levesbe, vagy raguba később felhasználhatjuk.

Kiolajazott tepsibe helyezzük a gombákat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele apróra vágott zöld kaprot, és mindenik gombafejbe belerakunk egy ujjbegynyi edámi sajtot , meg  ugyanennyi füstölt sajtot, lefóliázva 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre, majd fólia nélkül addig, amíg szépen meg nem pirul a tetejük .  Tálaláskor zöld kaporral és petrezselyem zölddel megszórjuk.

Mi rozskenyérrel és uborka salátával ettük.

Jó étvágyat kívánok!