Sokszor nehéz kitalálni, hogy mi kerüljön az asztalra én most sajtos gombafejet készítettem 🙂 , érdemes beszerezni néhány csiperke gombát, sajtot, és némi zöld fűszert.
Szóval hozzávalók:
- közepes méretű csiperke gomba
- sajt (lehetőleg vegyesen edámi, füstölt sajt)
- zöld kapor, petrezselyem zöld
- olaj a tepsi kikenéséhez
- só, bors
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk ( én egy kicsit folyóvíz alatt megmosom, megtörülgetem ), a tönköket félrerakjuk levesbe, vagy raguba később felhasználhatjuk.
Kiolajazott tepsibe helyezzük a gombákat, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele apróra vágott zöld kaprot, és mindenik gombafejbe belerakunk egy ujjbegynyi edámi sajtot , meg ugyanennyi füstölt sajtot, lefóliázva 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre, majd fólia nélkül addig, amíg szépen meg nem pirul a tetejük . Tálaláskor zöld kaporral és petrezselyem zölddel megszórjuk.
Mi rozskenyérrel és uborka salátával ettük.
Jó étvágyat kívánok!