A legfinomabb sajtos tészta amit eddig készítettem, nem csak az én véleményem hanem a családé :-).Megmutatom hogyan lehet élvezetes és izgalmas sajtos tésztát készíteni pikk-pakk, ami után megnyaljuk mind a
tíz ujjunkat 🙂 .A teteje finom ropogós, a tészta belseje finom sajtos- puha. Fent a képekre kattintva fázis fotók.
Hozzávalók:
- 250 gramm Panzani Fusilli tészta
- 20 dkg gépsonka
- egy doboz mascarpone
- 2 dl tejszín
- kb. 10 dkg reszelt mozzarella
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 ek. olaj + a tepsi kikenéséhez vaj
- 2 púpozott evőkanál apróra vágott póréhagyma
- néhány szelet paprika vegyesen ( piros, tv, csípős paprika)
- 5-6 db. koktél paradicsom
- só, bors
Elkészítés:
Sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
Ameddig fő tészta elkészítjük a sonkás alapot.
Egy serpenyőben olajat hevítünk rátesszük a vajat, valamint egy csipet sót, majd hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, paprika szeleteket és dinszteljük, ezt követően hozzáadjuk a kockára aprított gépsonka szeleteket, együtt pirítjuk,majd beletesszük a koktél paradicsom szeleteket. A tészta főzőlevéből hozzáadunk egy merítőkanálnyit. Ízesítjük sóval, borssal.
Kivajazunk egy tepsit rátesszük a tészta felét, erre ráborítjuk a sonkás masszát, megszórjuk reszelt sajt felével, majd rátesszük a tészta másik felét.
A mascarponéből a tetejére kis halmokat rakunk , megszórjuk reszelt mozzarellával, parmezánnal. A tészta alá öntjük a tejszínt és 160 fokos sütőbe tesszük, kb 30 perc alatt készre sütjük.
(Az alsó rácsra tettem, ha túlságosan pirulna tegyünk a tetejére alufóliát).
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Természetesen a mascarpone helyett krémsajt is használható.