A legfinomabb sajtos tészta amit  eddig készítettem, nem csak az én véleményem hanem a családé :-).Megmutatom hogyan lehet élvezetes és izgalmas sajtos tésztát készíteni pikk-pakk, ami után megnyaljuk mind a
tíz ujjunkat 🙂 .A teteje finom ropogós, a tészta belseje finom sajtos- puha. Fent a képekre kattintva fázis fotók.

Hozzávalók:

  • 250 gramm Panzani Fusilli tészta
  • 20 dkg gépsonka
  • egy doboz mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • kb. 10 dkg reszelt  mozzarella
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 ek. olaj + a tepsi kikenéséhez  vaj
  • 2 púpozott evőkanál apróra vágott póréhagyma
  • néhány szelet paprika vegyesen ( piros, tv, csípős paprika)
  • 5-6 db. koktél paradicsom
  • só, bors

Elkészítés:

Sós vízben kifőzzük a  tésztát, leszűrjük.

Ameddig fő tészta elkészítjük a sonkás alapot.

Egy serpenyőben olajat hevítünk rátesszük a vajat, valamint egy csipet sót, majd hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, paprika szeleteket és dinszteljük, ezt követően hozzáadjuk a kockára aprított gépsonka szeleteket, együtt pirítjuk,majd beletesszük a koktél paradicsom szeleteket. A tészta főzőlevéből hozzáadunk egy merítőkanálnyit. Ízesítjük sóval, borssal.

Kivajazunk egy tepsit rátesszük a tészta felét, erre ráborítjuk a sonkás masszát, megszórjuk reszelt sajt felével, majd rátesszük a tészta másik felét.

A mascarponéből a tetejére kis halmokat rakunk , megszórjuk  reszelt mozzarellával, parmezánnal. A tészta alá öntjük a tejszínt és  160 fokos sütőbe tesszük,  kb 30 perc alatt készre sütjük.
(Az alsó rácsra tettem, ha  túlságosan pirulna tegyünk a tetejére alufóliát).

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Természetesen a mascarpone helyett krémsajt is használható.