Mi magyarok nagyon szeretjük a krumplit, mondhatnám azt is sülve-főve esszük, néha még többször is a kelletnél :-).
Ma egy egyszerű krumplis ételt hoztam, gyorsan kellett valamit főznöm és nem szerettem volna húst készíteni, mivel a napokban már többször is ettünk.
Ez a tepsis krumpli paradicsomos salátával nagyon finom volt.

Hozzávalók kér személyre:

  • 4-5  db. krumpli ( 60 dkg körül)
  • egy evőkanál olaj
  • egy púpozott evőkanál érlelt tehén sajt(parmezán jellegű)
  • egy mokkáskanál édes nemes pirospaprika
  • só ízlés szerint

Elkészítés: 
A krumplit megpucoljuk, majd 2,5-3 mm vastag karikára szeljük.

Egy fazékban  két csipet sóval,és annyi vízzel,hogy ellepje feltesszük  a lángra, megfőzzük, vigyázzunk,hogy ne főjön szét,majd leszűrjük.

Közben a sütőt 180 fokra melegítjük.Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, megolajazzuk, majd belerakjuk a leszűrt krumplit, egy kicsit összeforgatjuk az olajjal és betesszük a sütőbe. ( Lehet rá tenni zöld fűszert, a kakukkfű nagyon finom).

Kb 20 percig sütjük.

Közben lereszeljük a sajtot,összekeverjük a pirospaprikával, ráhintjük a sült krumplira és visszatesszük a sütőbe és rápirítjuk a sajtot.

Forrón tálaljuk. Bármilyen salátával finom. Akár köretként is tálalható.

 

Tipp: Ízesíthetjük zöld fűszerrel kakukkfűvel,petrezselyemzölddel.