Mi magyarok nagyon szeretjük a krumplit, mondhatnám azt is sülve-főve esszük, néha még többször is a kelletnél :-).
Ma egy egyszerű krumplis ételt hoztam, gyorsan kellett valamit főznöm és nem szerettem volna húst készíteni, mivel a napokban már többször is ettünk.
Ez a tepsis krumpli paradicsomos salátával nagyon finom volt.
Hozzávalók kér személyre:
- 4-5 db. krumpli ( 60 dkg körül)
- egy evőkanál olaj
- egy púpozott evőkanál érlelt tehén sajt(parmezán jellegű)
- egy mokkáskanál édes nemes pirospaprika
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, majd 2,5-3 mm vastag karikára szeljük.
Egy fazékban két csipet sóval,és annyi vízzel,hogy ellepje feltesszük a lángra, megfőzzük, vigyázzunk,hogy ne főjön szét,majd leszűrjük.
Közben a sütőt 180 fokra melegítjük.Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, megolajazzuk, majd belerakjuk a leszűrt krumplit, egy kicsit összeforgatjuk az olajjal és betesszük a sütőbe. ( Lehet rá tenni zöld fűszert, a kakukkfű nagyon finom).
Kb 20 percig sütjük.
Közben lereszeljük a sajtot,összekeverjük a pirospaprikával, ráhintjük a sült krumplira és visszatesszük a sütőbe és rápirítjuk a sajtot.
Forrón tálaljuk. Bármilyen salátával finom. Akár köretként is tálalható.
Tipp: Ízesíthetjük zöld fűszerrel kakukkfűvel,petrezselyemzölddel.