A napokban nagyon olcsón hozzá lehetett jutni a karfiolhoz, így készítettem egy finom sajtos-tejfölös karfiolt, sok-sok mozzarellával. Gyorsan elkészül és nagyon ízletes.
Hozzávalók:
- egy közepes fej karfiol( kb 1 kg )
- 1 pohár ( 2 dl)12%-os tejföl
- 1 tojás
- 15 dkg reszelt mozzarella
- 1 evőkanál reszelt parmezánsajt
- só
- 1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
Egy kerámia tepsit kivajazunk és beletesszük a megfőzött karfiolt.
Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeverjük a tejföllel, beletesszük a a parmezánt és a mozzarellát ( egy evőkanálnyit félre teszünk ) , sózzuk . Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton sütjük, ameddig a teteje megbarnul kb. 20 perc. A végén rászórjuk a maradék mozzarellát és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Két évvel korábban jegyeztem le ezt a receptet, és időről időre egy- egy oldal,csak úgy kérés nélkül sajátként, forrás megjelölés nélkül közli. Pedig ez egy kis egyszerű recept ! Ezt, hogy is nevezik?
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/sajtos-tejfolos-karfiol/ […]