Csodaszép pulykamellet vásároltam, és arra gondoltam, hogy kipróbálom ezt a tepsis változatot. Évekkel korábban sütöttem már sajtos csirke mellett, mindig nagyon ízlett, valahogy az utóbbi időben ez kimaradt .
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell filé ( kb. 40-45 dkg)
- 4-5 szelet bacon szalonna
- 10 dkg reszelt mozzarella sajt
- egy tubus krémsajt
- egy evőkanál reszelt parmezán
- 1 db. tojás
- két evőkanál 12 %-os tejföl
- só, bors,kakukkfű
- egy kis vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés:
A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és fűszerezzük ízlés szerint.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A jénai tálat kivajazzuk.
Feltörjük a tojást, majd hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot és, a reszelt parmezánt és a mozzarella 2/3át ( a többit félre rakjuk és a végén szórjuk rá).
A tál aljába teszünk 2-3 szelet bacont, majd, a pulykamell szeletet belemártjuk a sajtos keverékbe és belerakjuk a tálba.
A megmaradt tejfölös sajtot ráborítjuk, a tetejére rátesszük a megmaradt bacont.
Forró sütőbe tesszük és készre sütjük. nálam kb 40 percig sült. A tetejére időközben rátettem egy fóliát,hogy ne égjen meg. Amikor megsült rászórjuk a maradék mozzarellát és egy-két percre visszatesszük a sütőbe.
Salátával, vagy párolt zöldséggel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.
Jó étvágyat!