Csodaszép pulykamellet vásároltam, és arra gondoltam, hogy kipróbálom ezt a tepsis változatot. Évekkel korábban sütöttem már sajtos csirke mellett, mindig nagyon ízlett, valahogy az utóbbi időben  ez kimaradt .
Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell filé ( kb. 40-45 dkg)
  • 4-5 szelet bacon szalonna
  • 10 dkg reszelt  mozzarella sajt
  • egy tubus krémsajt
  • egy evőkanál reszelt parmezán
  • 1 db. tojás
  • két evőkanál 12 %-os tejföl
  • só, bors,kakukkfű
  • egy kis vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:

A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és fűszerezzük ízlés szerint.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A jénai tálat kivajazzuk.
Feltörjük a tojást, majd hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot és, a reszelt parmezánt és a  mozzarella 2/3át ( a többit félre rakjuk és a végén szórjuk rá).

A tál aljába teszünk 2-3 szelet bacont, majd, a pulykamell szeletet belemártjuk a sajtos keverékbe és belerakjuk a tálba.
A megmaradt tejfölös sajtot ráborítjuk, a tetejére rátesszük a megmaradt bacont.
Forró sütőbe tesszük és készre sütjük. nálam kb 40 percig sült. A tetejére időközben rátettem egy fóliát,hogy ne égjen meg. Amikor megsült rászórjuk a maradék mozzarellát és egy-két percre visszatesszük a sütőbe.
Salátával, vagy párolt zöldséggel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.

Jó étvágyat!