Kedvenc kombináció, gyakran készítem:-). Leggyakrabban a villámgyors változatot csinálom, de ez is gyors, mert ameddig a padlizsánt elősütöm,bemelegszik a sütő, bedobom és máris kész.

Érdemes variálni a sajtokkal is ( illetve azt használni,ami van otthon). Önálló ételként is kiváló,de akár egy natúr szelet,vagy hal kísérője is lehet.

Hozzávalók :

1 db padlizsán ( kb 40 dkg)
egy hámozott paradicsomkonzerv(400 gramm)
néhány szál bazsalikom
egy db sajt / nálam most 10 dkg rántani való )
5-6 dkg feta sajt
3 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors


Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk,majd keresztbe kb 1,5-2 cm-es karikákat vágunk.

Megsózzuk 10 percig hagyjuk, majd leöblítjük, papírtörlőre tesszük. Egy serpenyőbe olíva olajat teszünk, elősütjük. 2-3 perc oldalanként. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Egy sütőpapírt a csap alatt megvizezünk, kifacsarjuk, majd tepsibe rakjuk. Rárakjuk a padlizsánt, nyakon öntjük a paradicsommal. Minden padlizsánra igyekeztem egy hámozott paradicsomot tenni. Középre tettem a sajtot, rámorzsoltam a fetát,hogy mindenhova jusson , pici só, bors, belevágunk egy kisebb lila hagymát, bazsalikom levelet teszünk rá. Meglocsoljuk olíva olajjal és betesszük a sütőbe és kb 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!