Említettem,hogy rákaptam a kölesre 🙂
A gombás köles felét használtam fel a köles golyó készítésénél.
https://blog.keva.hu/recept/gombas-koles/
A panírozáshoz:
- 1 evőkanál kukorica dara
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- 1 késhegynyi paprika
a golyók közepébe chedar sajt minden golyóba 1 x1 cm átmérőjű
2 ek olaj a sütéshez
Elkészítés:
Összekeverjük a darát, a parmezánnal,a pirospaprikával. Vizes kézzel zöld diónyi nagyságú golyókat készítünk. Mindenik golyó közepében egy ujjbegynyi sajtot teszünk.
Belehempergetjük a kukoricadarás,parmezános keverékbe és teflonserpenyőbe megsütjük. Óvatosan forgatjuk,hogy ne törjön szét.
Én most ebből a változatból hat darabot sütöttem.
Frissen a legjobb. Eheted főzelék feltétnek, mártogatóssal ,raguk mellé, vagy salátával, ahogy tetszik. Bármilyen fűszerezéssel variálhatod.
Jó étvágyat!
Én készítettem még egy változatot, azt tojásba forgattam,azt követően kukoricadara,szezámmag,lenmag keverékbe.
Lehet tepsiben is sütni,akkor olajazzuk meg a sütőpapírt és spricceljuk meg olajjal a gombócokat!