Említettem,hogy rákaptam a kölesre 🙂

A gombás köles felét használtam fel a köles golyó készítésénél.

https://blog.keva.hu/recept/gombas-koles/

A panírozáshoz:

  • 1 evőkanál kukorica dara
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 késhegynyi paprika

a  golyók közepébe chedar sajt minden golyóba 1 x1 cm átmérőjű
2 ek olaj a sütéshez

Elkészítés:

Összekeverjük a darát, a parmezánnal,a pirospaprikával. Vizes kézzel zöld diónyi nagyságú golyókat készítünk. Mindenik golyó közepében egy ujjbegynyi sajtot teszünk.

DSC_0568 (Large)
Belehempergetjük a kukoricadarás,parmezános keverékbe és teflonserpenyőbe megsütjük. Óvatosan forgatjuk,hogy ne törjön szét.
Én most ebből a változatból hat darabot sütöttem.

 

Frissen a legjobb. Eheted főzelék feltétnek,  mártogatóssal ,raguk mellé, vagy salátával, ahogy tetszik. Bármilyen fűszerezéssel variálhatod.

DSC_0596 (Large)

Jó étvágyat!

DSC_0608 (Large)

 

Én készítettem még egy változatot, azt tojásba forgattam,azt követően kukoricadara,szezámmag,lenmag keverékbe.
Lehet tepsiben is sütni,akkor olajazzuk meg a sütőpapírt és spricceljuk meg olajjal a gombócokat!