Hozzávalók 2 személyre :
-4 szelet karaj, vagy csirkemell (mindkettőből készítettem)
-4 kelkáposztalevél
-4 szelet sajt
-só,bors,olaj a sütéshez
-csipetnyi őrölt kömény
– liszt,1 tojás, 1 ek.tej,zsemlemorzsa
Elkészítés:
-a kelkáposztalevélről eltávolítottam a nagyobb ereket, és lobogó sós, köménymagos vízbe tettem, és kb.2 percig főztem
-a húst kiklopfoltam, fűszereztem, majd minden szelet húsra ráfektettem egy káposztalevelet,erre rátettem a sajtot és felgöngyöltem
-fogvájóval, vagy hústűvel érdemes rögzíteni
– a húsokat szokásos módon paníroztam, liszt, tojás (én a tojásba mindig teszek tejet is),majd zsemlemorzsa
–forró olajba tettem,majd a lángot lehúzva sütöttem, kb 3-4 percig lefedtem, hogy jól átsüljön
Krumplipürével, párolt brokkolival és uborka salátával ettük 🙂
Hát Sári ez megint nagyon guszta abszolut nem bonyolut kis fantázia … 🙂
😀 Köszi!