A karfiol egyik legnagyobb előnye a sokoldalúság.  Tudom az egyik legnépszerűbb recept a rántott karfiol, őszintén bevallom én nagyon ritkán készítem. Talán a leggyakrabban a csőben sült változatot részesítem előnybe
Akár nyersen is fogyasztható salátákban, de számos módon elkészíthető pld. rakottan, levesben, fasírtban, fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek pld  töltött káposztába a rizs helyett… szóval széles a paletta.

Most majdnem tócsni készült :-), vagy fasírt, döntsétek el Ti :-))) Nem főztem elő, így sokkal ízletesebb volt.

Hozzávalók:

  • egy kisebb karfiol ( kb  50-60 dkg)
  • 1 db tojás
  • 4 ek aprószenű zabpehely
  • 1 tk útifűmaghéj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só,bors
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 3-4 szál zöld kapor
  • 3-4 ek .olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt lereszeljük , én most a káposztagyalut használtam. A sajtot megreszeljük( a durva fokozaton reszeltem).
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat.
Serpenyőbe teszünk  két evőkanál olajat , amikor forró,  egy   fagylaltot adagoló kanalat vízbe mártunk és beletesszük a masszát. Fakanállal ellapítjuk, oldalanként 3-4 percig sütjük, ameddig szép színt kap.

(Amennyiben több folyadékot engedne lehet zabpelyhet adni még hozzá).

DSC_0950 (Large)

Mártogatóssal kínáljuk. Persze főzelék feltétje is lehet.

DSC_0956 (Large)

Jó étvágyat kívánok!