Nem tudom az okát,de még soha nem készítettem hercegnőburgonyát. Valóban sokoldalúan elkészíthető a krumpli nem véletlen kedvelt zöldségfélénk.

Köretnek készítettem,de salátával önálló ételként is finom. Tudom az eredetiben sajt nem szerepel,de szerintem így sokkal finomabb.

Hozzávalók:

  • kb  50 dkg krumpli
  • 2 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál só
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1  ek  zsírszegény tejszín
  • olívaolaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A meghámozott,felvágott krumplit  bő vízben puhára főzzük.
Leszűrjük , sózzuk és hozzákeverjük a vajat.Krumplinyomóval összetörjük.
Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat, a sajtot és zsírszegény tejszínt, szerecsendióval ízesítjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olívaolajjal megkenünk.
Nyomózsákba téve a krumplit kupacokat nyomunk.

DSC_0047 (Large)
220 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt alatt aranyszínűre sütünk. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről még  puha.)

DSC_0052 (Large)DSC_0060 (Large)