Hozzávalók:

  • 5 szelet pulykamell filé
  • egy zöldhagyma
  • 2 szelet sárga paprika
  • néhány karika kápia paprika
  • 4 nagy csiperke gomba
  • petrezselyemzöld, 2 szál zöld fokhagymaszár
  • só, bors
  • 15 dkg sajt( ementáli, füstölt Karaván, parmezán)
  • 2 evőkanál olaj + 1 ek.olívaolaj
  • egy teáskanál édes nemes  piros parikra
  • egy púpozott evőkanál rozsliszt
  • egy cl. konyak

Elkészítés:

A húst felszeleteljük egy kicsit megklopfoljuk, de nem kell vékonyra, beborsozzuk és olíva olajjal meglocsoljuk, rátesszük a zöld  fokhagymaszárat,  jól beleforgatjuk az olajba  és lefóliázva betesszük a hűtőbe néhány órára. Nálam egy éjszaka pihent.

Egy evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, paprikát, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a kockára vágott gombát, és pirítjuk, majd megszórjuk bőven apróra vágott petrezselyemzölddel és félretesszük. A hús szeleteket sózzuk, majd beleforgatjuk a paprikás rozsliszt keverékbe. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és ezen megsütjük , a húsok tetejére tesszük a fokhagymaszárat, hogy ne égjen meg. Amikor  az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és lefedjük, kis lángon sütjük, majd ráteszünk egy kis konyakot,  2-3 percig pároljuk , majd átszedjük egy kerámiatálba ( vagy jénaiba).  A hússzeletekre pakoljuk a  gombát és a sajtokat ( az ementálit és a füstölt karavánt), betesszük a sütőbe, de csak addig ameddig  ráolvad a sajt.  Legvégén parmezán forgácsot és a kápia paprika karikákat tesszük rá, ezzel még visszatoljuk 2-3 percre a sütőbe. Petrezselyemmel díszítjük.