Hozzávalók:
- 5 szelet pulykamell filé
- egy zöldhagyma
- 2 szelet sárga paprika
- néhány karika kápia paprika
- 4 nagy csiperke gomba
- petrezselyemzöld, 2 szál zöld fokhagymaszár
- só, bors
- 15 dkg sajt( ementáli, füstölt Karaván, parmezán)
- 2 evőkanál olaj + 1 ek.olívaolaj
- egy teáskanál édes nemes piros parikra
- egy púpozott evőkanál rozsliszt
- egy cl. konyak
Elkészítés:
A húst felszeleteljük egy kicsit megklopfoljuk, de nem kell vékonyra, beborsozzuk és olíva olajjal meglocsoljuk, rátesszük a zöld fokhagymaszárat, jól beleforgatjuk az olajba és lefóliázva betesszük a hűtőbe néhány órára. Nálam egy éjszaka pihent.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, paprikát, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a kockára vágott gombát, és pirítjuk, majd megszórjuk bőven apróra vágott petrezselyemzölddel és félretesszük. A hús szeleteket sózzuk, majd beleforgatjuk a paprikás rozsliszt keverékbe. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és ezen megsütjük , a húsok tetejére tesszük a fokhagymaszárat, hogy ne égjen meg. Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk és lefedjük, kis lángon sütjük, majd ráteszünk egy kis konyakot, 2-3 percig pároljuk , majd átszedjük egy kerámiatálba ( vagy jénaiba). A hússzeletekre pakoljuk a gombát és a sajtokat ( az ementálit és a füstölt karavánt), betesszük a sütőbe, de csak addig ameddig ráolvad a sajt. Legvégén parmezán forgácsot és a kápia paprika karikákat tesszük rá, ezzel még visszatoljuk 2-3 percre a sütőbe. Petrezselyemmel díszítjük.
Alig várom,hogy elkészitsem,mert amit te ide felraksz az minőségi ételnek számit ,ez állítom,kipróbáltam.
Nagyon szépen köszönöm kedves Iluska! No, és hogy ezt még egy küsmődi írja külön öröm számomra! 🙂