Hétvégi ebédünk volt ez a sajtos-gombás csirkemell. nagyon szeretem,mert gyorsan elkészíthető és finom, ráadásul még egészséges is:-)

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • egy vöröshagyma
  • 10-12 db csiperke gomba (kb 20 dkg)
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
  • egy csomag mozzarella
  • 10 dkg reszelt kapuvári  félzsíros sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • egy teáskanálnyi vaj
  • két kis paradicsom
  • 1 evőkanál rozsliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:

A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet. A mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk,majd  félretesszük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hús szeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük  a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba ( vagy jénaiba).
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarella szeleteket, meglocsoljuk a gombás zafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot,meghintjük reszelt sajttal, díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöld levelet. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük.
Lehet köretként rizst,vagy krumplipürét kínálni.Természetesen  saláta sem maradhat el. Én paradicsomos salátát tálaltam.

Pulykamellel is elkészíthető.

Jó étvágyat kívánok!