Cukkiniiből sosem elég, főleg,ha ilyen bőségesen terem :-). Szeretem a színes zöldségtálakat, ez a színes tál remek egy tál étel   Hozzávalók:

  • 1 db édesburgonya (20 dkg)
  • 1-1 db sárga és zöld bébi cukkini ( 20 -20dkg körül)
  • 1 db lila hagyma
  • néhány karika kápia paprika
  • só,bors petrezselyemzöld
  • 1 ek olívaolaj
  • 1.5 dl tejszín
  • 10 dkg füstölt Karavánsajt
  • 5 dkg Cheddar sajt
  • 1 tk sült burgonya fűszersó
  • 1 ek  aprószenű zabpehely

Elkészítés: Megpucoljuk az édesburgonyát, 2 mm vastagra szeljük. A cukkinit megmossuk és héjastól szintén 2 mm-es karikákra szeljük. A lila hagymát felaprítjuk. Sózzuk, borsozzuk. burgonya fűszersóval megszórjuk, majd körbe rakjuk a kiolajazott tepsit egy burgonya, egy cukkini,egy karika hagyma. Addig ismételjük amíg elfogy. Beteszünk egy-egy karika paprikát,meghintjük petrezselyemzölddel, DSC_0828 (Large) végül meglocsoljuk tejszínnel, a tetejére  reszelt sajtot teszünk. DSC_0836 (Large) Egy csapott ek aprószenű zabpehellyel meghintjük. ( én azért tettem rá sütés közben,mert bőségesen volt alatta folyadék és  a zabpehely felszívta, utána szépen pirult) Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük, 10 -15 perc múlva a fóliát levesszük és úgy sütjük. Forrón kínáljuk. DSC_0860 (Large)

 

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: készíthető Trappistával,de akkor érdemes egy kis parmezánnal kombinálni,illetve fokhagymával ízesíteni.