Cukkiniiből sosem elég, főleg,ha ilyen bőségesen terem :-). Szeretem a színes zöldségtálakat, ez a színes tál remek egy tál étel Hozzávalók:
- 1 db édesburgonya (20 dkg)
- 1-1 db sárga és zöld bébi cukkini ( 20 -20dkg körül)
- 1 db lila hagyma
- néhány karika kápia paprika
- só,bors petrezselyemzöld
- 1 ek olívaolaj
- 1.5 dl tejszín
- 10 dkg füstölt Karavánsajt
- 5 dkg Cheddar sajt
- 1 tk sült burgonya fűszersó
- 1 ek aprószenű zabpehely
Elkészítés: Megpucoljuk az édesburgonyát, 2 mm vastagra szeljük. A cukkinit megmossuk és héjastól szintén 2 mm-es karikákra szeljük. A lila hagymát felaprítjuk. Sózzuk, borsozzuk. burgonya fűszersóval megszórjuk, majd körbe rakjuk a kiolajazott tepsit egy burgonya, egy cukkini,egy karika hagyma. Addig ismételjük amíg elfogy. Beteszünk egy-egy karika paprikát,meghintjük petrezselyemzölddel, végül meglocsoljuk tejszínnel, a tetejére reszelt sajtot teszünk.
Egy csapott ek aprószenű zabpehellyel meghintjük. ( én azért tettem rá sütés közben,mert bőségesen volt alatta folyadék és a zabpehely felszívta, utána szépen pirult) Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük, 10 -15 perc múlva a fóliát levesszük és úgy sütjük. Forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp: készíthető Trappistával,de akkor érdemes egy kis parmezánnal kombinálni,illetve fokhagymával ízesíteni.