Már annyi variációban készítettem cukkinit, hogy magam sem tudom :-), még jó hogy néha egyet-egyet lejegyzek a blogba:-). Most ismét itt a cukkini szezon, számos kis cukkinim lapul a hűtőben így lehet alkotni, persze a hőség is nagy Úr, így gyorsan elkészíthető receptben kell gondolkozni. Ilyen az alábbi cukkinikrém is, amit tovább is lehet gondolni, akkor lesz belőle egy tészta szósz,vagy krémleves….
Hozzávalók:
1 db kis méretű / 30-35 dkg/ cukkini
1 db lila hagyma
1 duci gerezd fokhagyma
só, bors
egy kis csokor zöld fűszer zöld petrezselyem és zöld kapor( petrezselyem 4-5 szál, kapor 2 szál)
1 evőkanál olíva olaj,diónyi vaj
3 db Mackó sajt
1 dl zöldségalaplé ( épp zöldségelevés készült,de lehet vizet is használni kis házi ételízesítővel gazdagítani)
Elkészítés:
A hagymát elfelezzük, felét apróra vágjuk. Serpenyőbe olajat és vajat teszünk és megdinszteljük,majd hozzáadjuk a megmosott és feldarabolt cukkinit. Sózzuk, kis borsot adunk hozzá, majd ráöntjük a zöldséglevet. Kb 5 percig pároljuk, utána a mixer poharába szedtem, hozzáadtam a sajtot ,belereszeltem a lila hagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet is beledobtam és turmixoltam. Egy kis zöld kaprot apróra vágtam és belekavartam Hagytam kihűlni és rozskenyérrel kínáltam.
Jó étvágyat!

Tipp: a sajt helyett lehet tehéntúrót használni, a zöld fűszereket is lehet variálni ízlés szerint.