A cukkiniszezon javában tart, én meg nem fogyok ki ötletekből:-). Szívesen készítek sütőben is cukkinit,ez a recept hasonlít egy kicsit a parmezános cukkinirúdhoz:-) (https://blog.keva.hu/recept/parmezanos-cukkinirudak/)
Ennek a bundázása  nagyon egyszerű, nem kell hozzá tojás, tehát, nincs vele ragacsos munka.

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán és cheddar  sajt
  • 0.5 kávéskanál pirospaprika
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj

 

 
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg egy kevés olívaolajjal
A cukkinit mossuk meg és szeleteljük fél centis karikákba.  Tegyük egy tálba spricceljük meg olívaolajjal.
Egy  háztartási papírtörlőn keverjük össze a zsemlemorzsát a sajttal és a fűszerekkel.
A morzsába nyomkodjuk bele a cukkinikarikákat, és mehetnek a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Ha van olaj spraynk, szórjuk meg a karikák tetejét egy kevés olajjal ( ha nincs akkor spricceljük meg), ettől lesz szép aranybarna és ropogós!

DSC_0971 (Large)
Süssük a cukkinit 10-15 percig.

DSC_0987 (Large)

Utána egyből kínálhatjuk vagy légmentesen záródó dobozba tehetjük. (frissen az igazi!)
Jó étvágyat kívánok!

DSC_0996 (Large)

Készíthetünk hozzá tejfölös vagy görög joghurtos mártogatóst.
A fűszerezést változtathatjuk,lehet füstölt sajtot,vagy csilipaprikát,fokhagymát  is használni.