Mindenki kedvence lehet, nem folyik szét és nagyon  finom :-). Azért nem szabad elfelejteni ebben van bőven kalória, mindenképpen együnk mellé friss salátát, vagy főzeléket. Én eredetileg cukkinifőzelék mellé készítettem, de a paradicsom mellett döntöttünk. Mondanom sem kell, hogy pillanatok alatt elfogyott. Szóval fantasztikusan finom, érdemes kipróbálni :-)! Már tudom, hogy hamarosan elkészítem:-).

Fázisfotók fent !:-)

Hozzávalók:

  • 3 db krumpli( 30 dkg)
  • 10 dkg  reszelt sajt (mozzarella 6-7 dkg, a többi parmezán , persze lehet trappistával is)
  • 1db. tojás
  • 1 púpozott evőkanál  tönkölybúzaliszt
  • 2 evőknál tej
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • só ízlés szerint
  • kb. 1 -1,5 dl.olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. A sajtot egy -két órára betesszük fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni majd  lereszeljük.

2. A krumplit megpucoljuk,feldaraboljuk és csipet sóval megfőzzük,leöntjük a maradék vizet róla.

3. A krumplihoz hozzáadjuk a tejet, krumplitörővel összetörjük,és hagyjuk kihűlni.

4. Egy tálba tesszük a krumplit,majd belerakjuk a sajtot,tojást, a lisztet,ízesítjük sóval,köménnyel. Először kanállal elkavarjuk, majd kézzel jól összedolgozzuk.

5. Egy diónyit kiveszünk a masszából és a két tenyerünk között rudacskákat sodrunk.

6. Olajat forrósítunk és a kroketteket beletesszük a forró olajba (én  5-6 darabonként sütöttem).

7. Közepes lángon szép világos barnára sütjük, közben óvatosan megforgatjuk.

8. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Ebből az adagból 17 db. krokett lett.