Mindenki kedvence lehet, nem folyik szét és nagyon finom :-). Azért nem szabad elfelejteni ebben van bőven kalória, mindenképpen együnk mellé friss salátát, vagy főzeléket. Én eredetileg cukkinifőzelék mellé készítettem, de a paradicsom mellett döntöttünk. Mondanom sem kell, hogy pillanatok alatt elfogyott. Szóval fantasztikusan finom, érdemes kipróbálni :-)! Már tudom, hogy hamarosan elkészítem:-).
Fázisfotók fent !:-)
Hozzávalók:
- 3 db krumpli( 30 dkg)
- 10 dkg reszelt sajt (mozzarella 6-7 dkg, a többi parmezán , persze lehet trappistával is)
- 1db. tojás
- 1 púpozott evőkanál tönkölybúzaliszt
- 2 evőknál tej
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só ízlés szerint
- kb. 1 -1,5 dl.olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A sajtot egy -két órára betesszük fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni majd lereszeljük.
2. A krumplit megpucoljuk,feldaraboljuk és csipet sóval megfőzzük,leöntjük a maradék vizet róla.
3. A krumplihoz hozzáadjuk a tejet, krumplitörővel összetörjük,és hagyjuk kihűlni.
4. Egy tálba tesszük a krumplit,majd belerakjuk a sajtot,tojást, a lisztet,ízesítjük sóval,köménnyel. Először kanállal elkavarjuk, majd kézzel jól összedolgozzuk.
5. Egy diónyit kiveszünk a masszából és a két tenyerünk között rudacskákat sodrunk.
6. Olajat forrósítunk és a kroketteket beletesszük a forró olajba (én 5-6 darabonként sütöttem).
7. Közepes lángon szép világos barnára sütjük, közben óvatosan megforgatjuk.
8. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Ebből az adagból 17 db. krokett lett.