Hoztam egy nagyon finom péksütemény félét… ezt sütöttem a hét elején. Nálunk nagyon bejött!
A hétvégén ki lehet próbálni.. reggelire, de vacsira is jó… a cukrosok azért mérjék le maguknak az adagot !
Könnyű kiszámolni a szénhidrát értéket.
A sajt csak ráadás.
A tészta semmi különös, egy egyszerű kelt tészta, vagy pizza tészta, a folyadék egy része tejre, vagy kefirre cserélve.
Hozzávalók:
30 dkg kenyérliszt BL80-as
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt TBL300
2 tk. só
1 ek. olaj
2 dl tej, vagy kefir
2 dl víz
2,5 dkg élesztő
kb. 25 dkg bacon
A szokásos módon bedagasztjuk a kelt tésztát, majd duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk és 10 -12 egyenlő részre vágjuk. A darabokat gömbölyítjük, 10 percig pihentetjük, majd olyan hosszú rudat sodrunk belőle, mint a szalonna.
A tésztarúdra fektetünk egy szelet bacont, majd a két végét ellentétes irányba megsodorjuk.
Ezután karikába hajlítjuk, és masnit formázunk belőle.
Újra kelesztjük, míg duplája nem lesz.
A két mélyedésbe egy-egy nagy csipet reszelt sajtot teszünk.
Vízzel alaposan lepermetezzük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.
http://egeszseg.keva.hu/kerdes/1285/
Köszönjük Vassné Halász Gabriellának a receptet!