Az ünnepek után jól esik a könnyed vacsora. Eredetileg Szilveszterre szántam az avokádót,de megmaradt így ma egy gyors vacsorát készítettem belőle.

Másik nagy kedvenc a mozzarella. Igaz nincs most nap érlelte paradicsom,de néha lehet télen is jobb ízűt találni a zöldségesnél.

Hozzávalók:

  • egy nagy érett avokádó
  • fél tömlős sajtkrém
  • csipetnyi só
  • egy  kisebb zöldhagyma
  • 5-6 szelet csili paprika
  • fél citrom leve

Elkészítés:
Egy érett avokádót kikaparunk, villával összenyomkodjuk, rálocsoljuk a citromlevet, hozzáadjuk a sajtkrémet (nálam most Mizo tömlős sajtkrém volt) .
Egy kis hagymát apróra vágunk, a csilit felkarikázzuk hozzáadjuk a krémhez. Ízlés szerint sózzuk.

Pirítóssal kínáljuk.

Nagyon finom hónapos retekkel.

dsc_0665-large

 

Jó étvágyat kívánok! 🙂