Az ünnepek után jól esik a könnyed vacsora. Eredetileg Szilveszterre szántam az avokádót,de megmaradt így ma egy gyors vacsorát készítettem belőle.
Másik nagy kedvenc a mozzarella. Igaz nincs most nap érlelte paradicsom,de néha lehet télen is jobb ízűt találni a zöldségesnél.
Hozzávalók:
- egy nagy érett avokádó
- fél tömlős sajtkrém
- csipetnyi só
- egy kisebb zöldhagyma
- 5-6 szelet csili paprika
- fél citrom leve
Elkészítés:
Egy érett avokádót kikaparunk, villával összenyomkodjuk, rálocsoljuk a citromlevet, hozzáadjuk a sajtkrémet (nálam most Mizo tömlős sajtkrém volt) .
Egy kis hagymát apróra vágunk, a csilit felkarikázzuk hozzáadjuk a krémhez. Ízlés szerint sózzuk.
Pirítóssal kínáljuk.
Nagyon finom hónapos retekkel.
Jó étvágyat kívánok! 🙂