Ma egy gyorsan elkészíthető, sokunk által ismert ételt hoztam,csak egy kicsit megbolondítottam sáfránnyal és gombával.
Hozzávalók két személyre:

  • 1 tasak jázmin rizs
  • 1 db.sárgarépa
  • néhány karika sárga és piros színű paprikaa
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 nagy csiperkegomba
  • 1  csirkemellfilé( 20 dkg)
  • evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 csipetnyi sáfrány
  • só,bors

Elkészítés:

A rizst egy fazékban előfőzzük.
Felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát karikára vágjuk, a csiperke gombát apró darabokra, felvágjuk a hagymát és a  paprikát.
Egy lábasban az olajon a hagymát,paprikát ,sárgarépát elkezdjük dinsztelni,majd hozzáadjuk a felaprított gombát,együtt fonnyasztjuk .Végül rátesszük a húsdarabokat és fehéredésig sütjük. Meghintjük petrezselyem zölddel, őrölt borssal,sáfránnyal és 1,5 dl vízzel felengedjük.Fedő alatt  8-10 percig pároljuk,majd jól összekeverjük a megfőzött rizzsel 1-2 percig együtt pároljuk, majd befedjük.Néhány perc múlva tálalható.

Tippek :
– maradék rizst felhasználhatunk a készítéséhez
-érdemes barna rizst használni,mert annak magasabb a rosttartalma,jobban laktat, és nem emeli gyorsan a vércukorszintet
-sáfrány helyett esetleg használhatunk kurkumát
Uborkasalátával, kovászos uborkával nagyon finom:-)
Jó étvágyat!