Ma egy gyorsan elkészíthető, sokunk által ismert ételt hoztam,csak egy kicsit megbolondítottam sáfránnyal és gombával.
Hozzávalók két személyre:
- 1 tasak jázmin rizs
- 1 db.sárgarépa
- néhány karika sárga és piros színű paprikaa
- 1 kisebb hagyma
- 2 nagy csiperkegomba
- 1 csirkemellfilé( 20 dkg)
- evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csipetnyi sáfrány
- só,bors
Elkészítés:
A rizst egy fazékban előfőzzük.
Felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát karikára vágjuk, a csiperke gombát apró darabokra, felvágjuk a hagymát és a paprikát.
Egy lábasban az olajon a hagymát,paprikát ,sárgarépát elkezdjük dinsztelni,majd hozzáadjuk a felaprított gombát,együtt fonnyasztjuk .Végül rátesszük a húsdarabokat és fehéredésig sütjük. Meghintjük petrezselyem zölddel, őrölt borssal,sáfránnyal és 1,5 dl vízzel felengedjük.Fedő alatt 8-10 percig pároljuk,majd jól összekeverjük a megfőzött rizzsel 1-2 percig együtt pároljuk, majd befedjük.Néhány perc múlva tálalható.
Tippek :
– maradék rizst felhasználhatunk a készítéséhez
-érdemes barna rizst használni,mert annak magasabb a rosttartalma,jobban laktat, és nem emeli gyorsan a vércukorszintet
-sáfrány helyett esetleg használhatunk kurkumát
Uborkasalátával, kovászos uborkával nagyon finom:-)
Jó étvágyat!