Szívbarát salátát készítettem 🙂
Hozzávalók :
- rukkola ( én most egy fél dobozzal használtam fel)
- 8-10 koktél paradicsom
- egy teáskanál olíva olaj
- ízlés szerint balzsamkrém ecet ( a citromos változat)
Csirkesült hozzávalói:
- egy csirkemell filé
- színes bors, só
- 1.ek. olívaolaj
- egy kiskanálnyi vaj
- 1 dl félédes fehérbor
- Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, papírtörlőn a vizet leitatjuk, majd sózzuk. A színes borsot mozsárban megtörjük, ezzel jól bedörzsöljük.
Hagyjuk pihenni legalább 15 percig.
A serpenyőben felhevítjük az olajat, majd rátesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a vajat , megpirítjuk a húst úgy hogy minden oldalán legyen szép piros, majd hozzáöntjük a bort és lefedve pároljuk .
Amikor a bor elpárolog már készen is lesz kb 15 perc a sütési ideje. Amikor kihűlt felszeleteljük.
Tányéron a salátát elrendezzük, paradicsomot felvágjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és a balzsam krémmel, ráhelyezzük a csirkemellet.
Finom, ízletes és egészséges étel.
Jó étvágyat kívánok!