Szívbarát salátát készítettem 🙂

Hozzávalók :

  • rukkola  ( én most egy fél dobozzal használtam fel)
  • 8-10 koktél paradicsom
  • egy teáskanál olíva olaj
  • ízlés szerint balzsamkrém ecet ( a citromos változat)

Csirkesült hozzávalói:

  • egy csirkemell filé
  • színes bors, só
  • 1.ek. olívaolaj
  • egy kiskanálnyi vaj
  • 1 dl félédes fehérbor
  • Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, papírtörlőn a vizet leitatjuk, majd sózzuk. A színes borsot mozsárban  megtörjük, ezzel jól bedörzsöljük.

Hagyjuk pihenni legalább 15 percig.

A serpenyőben felhevítjük az olajat, majd rátesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a vajat ,  megpirítjuk a húst úgy hogy minden oldalán legyen szép piros, majd hozzáöntjük a bort és lefedve pároljuk .

Amikor a bor elpárolog már készen is lesz kb 15 perc a sütési ideje. Amikor kihűlt felszeleteljük.

Tányéron a salátát elrendezzük, paradicsomot felvágjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal és a balzsam krémmel, ráhelyezzük a csirkemellet.

Finom, ízletes és egészséges étel.

Jó étvágyat kívánok!