Korábban a báránycombot előpirítottam,de most először pároltam és párolás után sütöttem pirosra.Így is nagyon ízletes, omlós volt.

Hozzávalók: báránycomb, 4-5 gerezd fokhagyma,  két közepes méretű vöröshagyma, fél liter tej, frissen őrölt bors, só, steak fűszerkeverék,friss rozmaring, 4-5 szelet szárított vargánya, egy darab friss vargánya,  2 evőkanál olíva olaj, 2 evőkanál napraforgó olaj, egy citrom, 3 dl fehér  bor ( én most édes bort használtam.)

Elkészítés:

Hideg vízben a húst  lemossuk és hagyjuk a vágódeszkán lecsepegni, majd papírtörlőkendővel leitatjuk ( sok helyen olvasom , hogy nem kell megmosni !)
3-4 gerezd fokhagymát felaprítunk és beletesszük a tejbe,  majd   belerakjuk  a báránycombot , lefóliázzuk és betesszük a hűtőbe  10-12  órára, közben többször megforgatjuk. Majd kivesszük a tejből papírtörlővel leitatjuk , a csontnál egy kicsit bemetsszük a báránycombot, frissen őrölt borssal meghintjük és belerakjuk a pácba.
A pác hoz egy citrom  levét kinyomkodjuk összekeverjük olívaolajjal, egy kávéskanálnyi apróra vágott  rozmaringot,  adunk hozzá. Ezzel jól bekenjük a bárányhúst, betesszük a tálba a félbevágott citromokat és lefóliázva visszarakjuk a hűtőbe, időnként fordítunk rajta, 24 órán keresztül a pácban hagyjuk .
A pácolás után  megsózzuk a húst,  a steak fűszerkeveréket mozsárban megtörjük és jól bedörzsöljük vele a húst , majd  betesszük  egy kiolajazott  tepsibe.
A tepsibe a hús mellé teszünk félbevágott hagymát, fokhagymát , és a páclét , kivéve a citrom héját, a gombaszeleteket, öntünk alá 1 dl vizet  és alufóliával jól beborítjuk a húst, majd 180 fokos sütőbe tesszük,  időnként megnézzük, amikor elpárolgott a víz ráöntjük a bort, én két részletben öntöttem alá, és közben megfordítjuk a húst. ( nálam 2 órán keresztül sült a fólia alatt). Amikor megpuhult levettem a fóliát és rápirítottam.Nagyon finom puha, omlós volt a hús. Krumplipürével vargánya raguval és paradicsomsalátával  ettük.

A vargánya ragu így készült:
Személyemként két kisebb vargányát felszeleteltem, olajon, vajon megdinszteltem, sóztam és petrezselyem zölddel megszórtam.

Jó étvágyat!