Nem szeretnék dicsekedni, de ez életem eddig legpuhább, legomlósabb kacsasültje. Biztos,hogy legközelebb is így fogom készíteni, mert nagyon ízlett a családomnak.

Hozzávalók három személyre:

  • 3 db kacsacomb
  • őrölt bors,só
  • 2 szál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek.olaj
  • 1 dl. édes Tokaji Szamorodni

Elkészítés:
A kacsacombokat megmossuk,majd lecsepegtetjük a vizet és sóval és frissen őrölt borssal befűszerezzük.
A rozmaring levélből apróra vágunk  egy kávéskanálnyit, és egy tányérban az olajjal összekeverjük, ezzel bedörzsöljük a combokat, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk.
Rátesszük a megtisztított fokhagymát, és ráöntjük a bort.
Lefóliázzuk,   és kb. 2 órát sütjük 160 C fokon középső rácson (nekem ennyi idő alatt puha lett).  Ezalatt a zsír nagy része kiolvad.  Közben meglocsoljuk néhányszor a zafttal a combokat.  Levesszük a fóliát és a felső rácsra tesszük  és légkeveréses fokozaton piritjük. Amikor szép piros megfordítjuk és a bőrös részét megszórjuk egy kicsit sóval és azt is megpirítjuk.

Petrezselymes krumplival, és friss zöld káposztából készült dinsztelt káposztával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!:-)