Az utóbbi időben friss halat vásároltam, mert a kipróbált mirelit halak nagy része víz volt, illetve sütéskor összetört. Olyan rég ettünk alaszkai halfilét, hogy ismét tettem egy próbát, és bejött. Mozgóárustól vettem, és rákérdeztem melyikből vesznek többet, melyiket ajánlaná? Úgy látszik a régi módszer még mindig bejön, tudja a kereskedő, hogy ha jót ajánl, akkor máskor is vásárolnak tőle.

Hozzávalók:

  • négy szelet halfilé
  • két ek. kukoricadara
  • egy tk. zabliszt
  • egy tk. pirospaprika
  • 2-3 szál kakukkfű, zsálya levél
  • 3-4 ek olaj
  • só, citrombors
  • citrom


Elkészítés:

Kivesszük a fagyasztóból a halfilét és hagyjuk hűtőben felengedni, ha félig felengedett már jó, leöblítjük vízzel, majd meglocsoljuk citromlével és hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül. Papírtörlőre raktam.
Sütés előtt törlőkendővel leitatjuk a nedvességet, sózzuk, citromborssal meghintjük .

Egy papírtörlőkendőn összekeverjük a zablisztet, a kukoricadarával és a pirospaprikával ebbe beleforgatjuk a halszeleteket, tenyérrel jól megnyomkodjuk, a panírozott halat. Serpenyőbe tesszük az olajat, beledobunk 2-3 kakukkfű ágat, zsálya levelet, citromkarikát. Forró olajon ropogósra sütjük. Közben kivesszük a kakukkfüvet és a zsálya levelet,tálaláskor ráhelyezzük a tányérra.

Én most párolt spárgával és sárgarépás cukkinivel kínáltam