A mai ebédünket a kedvenc receptjeimből állítottam össze 🙂

Ropogós tepsis burgonya

Hozzávalók:

  • 8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
  • 3 ek reszelt sajt
  • 2 tk parmezán
  • 1 dl  zsírszegény főző tejszín
  • 2 ek. tejföl
  • só, frissen őrölt bors
  • kakukkfű
  • 1 mokkásnál pirospaprika
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • 1 diónyi vaj

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig  sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel,  ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.

180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem)

Majd rászórjuk a tetejére a  zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.

Ezt követően  visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük,  közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .

Jó étvágyat!

https://blog.keva.hu/recept/ropogos-tepsis-burgonya/

 

Cukkini ragu

Hozzávalók:

  • egy kisebb cukkini
  • egy kaliforniai paprika, vagy pritamin paprika
  • két szál újhagyma,vagy póréhagyma ( egy kisebb méretű)
  • 2 db paradicsom
  • 1 kisebb darab csili paprika
  • só,bors
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy mokkáskanál méz ( cukorbetegek diabetikus mézet,vagy édesítőszert használjanak)
  • 2 ek. olíva olaj

Elkészítés:

Feldaraboljuk a zöldségeket. Egy teflon serpenyőben 1 ek. olajon a  hagymát, paprikát megdinszteljük, kicsit megsózzuk,majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát, kis csilipaprikát, a mézet és a frissen őrölt borsot, és együtt pároljuk, végül rárakjuk a koktél paradicsomot, ezzel már csak 2-3 percig sütjük. Ha szükség utána ízesítünk.

Kukoricadarás harcsaszelet

Hozzávalók:

  • 8 db kisebb harcsaszelet
  • 1 ek. kukoricadara
  • 1 ek. rozsliszt
  • 1 tk. pirospaprika
  • só,bors, kis citromlé
  • kakukkfű
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:
A halat  frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be kakukkfűvel és frissen őrölt borssal. Jó,ha néhány percig pihentetjük.
Majd törlőkendőre szedjük, sózzuk és beleforgatjuk a kukoricadarás, rozslisztes, paprikás keverékbe. Teflonserpenyőben olajat hevítünk  beletesszük a bepanírozott halszeleteket, amiket az oldala megpirult megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre  lefedjük. A sütési ideje kb  8-10 perc a halszelet vastagságától függően.

Jó étvágyat!