A mai ebédünket a kedvenc receptjeimből állítottam össze 🙂
Ropogós tepsis burgonya
Hozzávalók:
- 8 db közepes tojás nagyságú burgonya ( kb.70-80 dkg)
- 3 ek reszelt sajt
- 2 tk parmezán
- 1 dl zsírszegény főző tejszín
- 2 ek. tejföl
- só, frissen őrölt bors
- kakukkfű
- 1 mokkásnál pirospaprika
- 1 tk zsemlemorzsa
- 1 diónyi vaj
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 5 percig sós vízben főzzük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd fűszerezzük frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 15 percig sültjük( én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem)
Majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe , ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen. ( kb. 5 percig sült) .
Jó étvágyat!
https://blog.keva.hu/recept/ropogos-tepsis-burgonya/
Cukkini ragu
Hozzávalók:
- egy kisebb cukkini
- egy kaliforniai paprika, vagy pritamin paprika
- két szál újhagyma,vagy póréhagyma ( egy kisebb méretű)
- 2 db paradicsom
- 1 kisebb darab csili paprika
- só,bors
- egy gerezd fokhagyma
- egy mokkáskanál méz ( cukorbetegek diabetikus mézet,vagy édesítőszert használjanak)
- 2 ek. olíva olaj
Elkészítés:
Feldaraboljuk a zöldségeket. Egy teflon serpenyőben 1 ek. olajon a hagymát, paprikát megdinszteljük, kicsit megsózzuk,majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát, kis csilipaprikát, a mézet és a frissen őrölt borsot, és együtt pároljuk, végül rárakjuk a koktél paradicsomot, ezzel már csak 2-3 percig sütjük. Ha szükség utána ízesítünk.
Kukoricadarás harcsaszelet
Hozzávalók:
- 8 db kisebb harcsaszelet
- 1 ek. kukoricadara
- 1 ek. rozsliszt
- 1 tk. pirospaprika
- só,bors, kis citromlé
- kakukkfű
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be kakukkfűvel és frissen őrölt borssal. Jó,ha néhány percig pihentetjük.
Majd törlőkendőre szedjük, sózzuk és beleforgatjuk a kukoricadarás, rozslisztes, paprikás keverékbe. Teflonserpenyőben olajat hevítünk beletesszük a bepanírozott halszeleteket, amiket az oldala megpirult megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük. A sütési ideje kb 8-10 perc a halszelet vastagságától függően.
Jó étvágyat!