Már néhányszor elkészítettem ezt a ropogós szalmakrumplit,de mindig percek alatt elfogyott , így nehéz  volt lencsevégre venni.

Készítettem hirtelen sütve olajban, illetve tepsiben sütve is. Az olajban sütött ropogósabb, a tepsiben sütött is finom és az a változat persze egészségesebb.

Most mindkettőt megmutatom. A lényege, hogy gyufaszál  vékonyra kell kel felszelni a krumplit, azaz “julienre”. Nekem van most egy szeletelőm azzal készítem, igaz nagyon kell vigyázni,mert hamar megsérülhet az ujjunk.

Hozzávalók az olajban sütött változathoz:

  • Krumpli
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

Megpucoljuk a krumplit, majd gyufaszál vékony csíkokra vágjuk. Rátesszük egy papírtörlőre, majd egy frissen tartó fóliára rakjuk és betesszük a fagyasztóba. Vigyázzunk, hogy ne ragadjanak össze.

Sütés előtt felforrósítjuk az olajat és  készre sütjük.

A sütőben sült változat így készült:

A megpucolt krumplit felszeleteljük, leitatjuk a felesleges nedvességét. Egy sütőpapírt megolajazunk, rátesszük a krumplit. Olívaolajjal meglocsoljuk és forró sütőbe tesszük.

Közben rázogatjuk,  1-2 x megforgatjuk. Ami előtt kivennénk parmezánnal meghintjük,ez egy kicsit összefogja és roppanós lesz tőle.

Amikor kínáljuk meg lehet sózni,de só nélkül is finom.

Tepsiben sült szalmakrumpli

Tepsiben sült szalmakrumpli

Olajban sült szalmakrumpli

Olajban sült szalmakrumpli

Készítsétek el mindkettőt,  az olajban sült ropogósabb, a tepsiben sült is finom,az egészségesebb és nem lesz olaj szag a lakásban:-)

Jó étvágyat!