Már néhányszor elkészítettem ezt a ropogós szalmakrumplit,de mindig percek alatt elfogyott , így nehéz volt lencsevégre venni.
Készítettem hirtelen sütve olajban, illetve tepsiben sütve is. Az olajban sütött ropogósabb, a tepsiben sütött is finom és az a változat persze egészségesebb.
Most mindkettőt megmutatom. A lényege, hogy gyufaszál vékonyra kell kel felszelni a krumplit, azaz “julienre”. Nekem van most egy szeletelőm azzal készítem, igaz nagyon kell vigyázni,mert hamar megsérülhet az ujjunk.
Hozzávalók az olajban sütött változathoz:
- Krumpli
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
Megpucoljuk a krumplit, majd gyufaszál vékony csíkokra vágjuk. Rátesszük egy papírtörlőre, majd egy frissen tartó fóliára rakjuk és betesszük a fagyasztóba. Vigyázzunk, hogy ne ragadjanak össze.
Sütés előtt felforrósítjuk az olajat és készre sütjük.
A sütőben sült változat így készült:
A megpucolt krumplit felszeleteljük, leitatjuk a felesleges nedvességét. Egy sütőpapírt megolajazunk, rátesszük a krumplit. Olívaolajjal meglocsoljuk és forró sütőbe tesszük.
Közben rázogatjuk, 1-2 x megforgatjuk. Ami előtt kivennénk parmezánnal meghintjük,ez egy kicsit összefogja és roppanós lesz tőle.
Amikor kínáljuk meg lehet sózni,de só nélkül is finom.
Készítsétek el mindkettőt, az olajban sült ropogósabb, a tepsiben sült is finom,az egészségesebb és nem lesz olaj szag a lakásban:-)
Jó étvágyat!
1 Response
[…] https://blog.keva.hu/recept/ropogos-szalmakrumpli/ […]