Nagyon szeretjük a ropogós krumplit mindannyian, asmenyire lehet kerülöm a bő olajban sült ételeket. Ez a krumpli egy köztes átmenet 🙂 Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- só
- egy evőkanál olaj
Elkészítés:
1.A krumplit megtisztítjuk, majd 3-4 mm vastagságú karikákat szelünk.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra
3. Sós vízben félpuhára főzzük ( kb 5 perc),leszűrjük , és lecsepegtetjük a vizet.
4.Egy tepsibe sütőpapírt teszünk ráöntjük az olajat, és jól beleforgatjuk a
a krumpliszeleteket.
5. Légkeveréses fokozaton készre sütjük .
A fenti adag köretként három személynek elegendő. Lehet készíteni zöld fűszeresen, vagy parmezánnal megszórva, számtalan variáció kipróbálható.
(Cukorbetegeknek egy étkezés alkalmával 20 dkg krumplinál több nem javasolt,mert magas a CH tartalma, 10 dkg krumpliban 20 gramm CH van ).